avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Metrologie aparat radar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Metrologie aparat radar

Buna ziua
Am fost filmat de catre un agent de politie cu aparatul radar cu viteza de 90km/h. Nu am fost oprit sa mi se intocmeaca proces verbal, dar am primit comunicarea prin posta la 3 zile dupa.Am comunicat ca am condus autoturismul. Doresc sa fac contestatie deoarece am inteles de la un amic ca in zilele in care am fost filmat omologarea radarului expirase de 2 saptamani dar agentii nu cunosteau acest lucru.
Ma gandesc ca nu intra in discutie sa nu imi anuleze procesul verbal.
Intrebarea este daca agentul de politie , operator radar , poate fi tras la raspundere penala/civila pentru ca a intocmit procesul verbal desi aflase ulterior ca nu a avut calibrare ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Amplasarea aparatelor radar la vedere Pantera27 Pantera27 Buna, Am si eu o nelamurire: Am fost inregistrat de un aparat videoradar (radar nou) in localitate cu viteza de 68 km/h. Radarul era insa amplasat la ... (vezi toată discuția)
Aratarea motivelor de fapt si de drpet ku990 ku990 Am fost oprit pentru viteza si mi s-a retinut permisul 90 zile. Am depus contestatie deoarece doresc sa vad proba video cu masina si viteza mea, pentru ca eu ... (vezi toată discuția)