Buna ziua. Am semnat un contract de munca in care exista o clauză, dacă nu stau angajată un an de zile la ei trebuie sa plătesc o anumită sumă de bani. În 2 zile ar trebui să încep munca si intre timp m-am răzgândit cu privire la ei.. intrebarea este daca nu am inceput munca, am semnat contractul, ambele exemplare din contract sunt la ei, trebuie sa plătesc acea sumă sau pot pur si simplu sa sun si sa le spun ca doresc anularea contractului? Va multumesc.
Acea clauza incalca libertatea muncii si poate fi anulata in instanta.
Daca nu mai doriti sa mergeti la acel angajator , trimiteti-le o notificare scrisa de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.
Uitati un model de notificare:
Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta
NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......
Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........
Codul muncii
Ivanalexandru90
Sunt angajat la o firma de vreo luna, am un contract pe o perioada nedeterminata, si perioadă de proba de 90 de zile, am zis ca imi dau demisia si directorul ... (vezi toată discuția)