avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... stabilire onorariu expertiza judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

stabilire onorariu expertiza judiciara

Care este procedura/ cadrul legal prin care un expert tehnic judiciar solicita/stabileste onorariul intr-un dosar penal in care a fost numit de organele de cercetare penala, in faza de urmarire penala ? Cum se poate constata/stabili ca onorariul cerut de expert este exagerat de mare in raport de obiectul/obiectivele expertizei? Exista o procedura de negociere a costului expertizei intre organele de urmarire penala si expert ??? Astfel, spre exemplu, daca expertul solicita un onorariu de ...N lei, iar organul judiciar considera ca acesta este exagerat de mare, se poate ajunge la o negociere in vederea diminuarii costului expertizei pentru a se stabili un onorariu corect si nu unul exagerat si daca da, ce norma legala reglementeaza acest lucru??? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 13 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Daca instanta i-a stabilit ca obiectiv de expertiza si la dosar exista documente in acest sens. Expertul respectiv poate stabili modul de folosinta al terenului.
Referitor la renta, expertul in specializarea agricultura poate efectua comparatii cu rente anuale stabilite in zona.
Cuantumul rentei anuale se stabileste de catre un expert judiciar contabil plecand de la date existente la dosarul cauzei.
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a beneficia de raspunsuri mai multi utilizatori interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)
Conform codului de procedura penala raportul de expertiza se ... mlautaru mlautaru Conform Codului de procedura penala raportul de expertiza se depune la Parchet, Instanta, etc. intr-un singur exemplar. Cate exemplare de raport se intocmesc ... (vezi toată discuția)
Anuntarea expertului judiciar VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu cine trebuie sa anunte expertul judiciar. Mentionez ca procesul a fost amanat din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)