avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului meu nu se interesează de minor și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului meu nu se interesează de minor și îmi dă bani cum vrea el. Ce dovezi ar trebui să am ca să-l decad din drepturi?

Buna seara! Va rog ajutatima cu un răspuns! Am un copil de 1 an! E pe numele tatălui,dar noi nu suntem căsătoriți! Am locuit la el dar am plecat cu copilul pt ca bea si baga banii la aparate! Eu nu muncesc deocamdată stau la părinții mei! Vine si o vede 1 data pe sapt ,sta cu ea 2 ore și atât! Si in continuare îmi spune că nu are bani ,ba îmi dă 2 mil ,ba 5 cat vrea el! Nici nu suna să întrebe de ea decât Da 2 mesaje pe zi! Nu vreau asa tata pt copil!
Ce dovezi ar trebui să aduc ca să-l decada din drepturi!??? Ca așa nu se poate! Eu fac totul pt ea! Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu puteti face nimic.
Luati ca sfat maxim acest sfat.
Mai ales că este gratuit.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu puteti face nimic pt a-l decadea din drepturile parintesti in primul rand pt ca nu aveti calitate procesuala pt asa ceva.

Art. 508

Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Ce puteti face dvs e sa il actionati in judecata pt a cere ca locuinta copilului sa fie la dvs si tatal sa plateasca pensie, chiar daca nu are salariu, va trebui sa plateasca 1/4 din salariul minim pe ec.
Nu aveti motive intemeiate nici pt a cere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
In urma mortii unui parinte ce drepturi au copiii la bunurile dobandite de-alungul vietii? dumitracheE dumitracheE In urma unui accident a murit mama mea.acum am ramas eu sora mea si tatal meu,care s-a recasatorit.Acum tatal meu a inceput sa bea in exces zilnic si la orice ... (vezi toată discuția)