Buna seara! Va rog ajutatima cu un răspuns! Am un copil de 1 an! E pe numele tatălui,dar noi nu suntem căsătoriți! Am locuit la el dar am plecat cu copilul pt ca bea si baga banii la aparate! Eu nu muncesc deocamdată stau la părinții mei! Vine si o vede 1 data pe sapt ,sta cu ea 2 ore și atât! Si in continuare îmi spune că nu are bani ,ba îmi dă 2 mil ,ba 5 cat vrea el! Nici nu suna să întrebe de ea decât Da 2 mesaje pe zi! Nu vreau asa tata pt copil!
Ce dovezi ar trebui să aduc ca să-l decada din drepturi!??? Ca așa nu se poate! Eu fac totul pt ea! Mulțumesc
Nu puteti face nimic pt a-l decadea din drepturile parintesti in primul rand pt ca nu aveti calitate procesuala pt asa ceva.
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.
Ce puteti face dvs e sa il actionati in judecata pt a cere ca locuinta copilului sa fie la dvs si tatal sa plateasca pensie, chiar daca nu are salariu, va trebui sa plateasca 1/4 din salariul minim pe ec.
Nu aveti motive intemeiate nici pt a cere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.