avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de paternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de paternitate

buna seara tuturor!sunt membru nou pe forum si am o intrebare: sotul meu poate intra in concediu de crestere a copilului daca in prezent plateste pensie alimentara?momentan pensia i se trage automat din salar, intr-un procentaj de 20 % din salar.in cazul in care poate intra in concediu prenatal, cum si cat va plati pensia celuilalt copil?va multumesc anticipat! o seara placuta !
Cel mai recent răspuns: iutu , utilizator 22:53, 24 Noiembrie 2009
Daca sotul dvs. inregistreaza venituri impozabile anterior nasterii copilului timp de 12 luni , atunci va beneficia de indemnizatie crestere copil.
Odata cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil, poate face cerere micsorare pensie intretinere in instanta, avand in vedere ca in acel moment are doi copii.Pensia pt primul copil o poate trimite prin mandat postal.
multumesc frumos pt raspuns!mai am o singura intrebare?daca sotul ramane in concediu de crestere copil, din ce venit i se va calcula pensia alimentara pt primul copil (sper ca m-am facut inteleasa )? deci, acum avand salar, i se retrage automat din salar lunar, dar ramanand in concediu din ce venit
i se va calcula pensia alimentara?multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei crystyna80 crystyna80 sotul plateste pensie alimentara la o concubina din trecut in procentaj de 20%din venit.de 9 luni este in concediu de paternitate pentru cresterea copilului si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gherasimanto gherasimanto Buna seara, Sotul meu are de platit pensie alimentara pentru un copil rezultat dintr o relatie de cincubinaj. In urma procesului de stabilire al ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare in procentaj de 25% elenna9 elenna9 As dori sa stiu cum se procedeaza cu pensia alimentara in procentaj de 25% din venitul lunar al unei persoane atata timp cat el nu munceste? In periada in ... (vezi toată discuția)