avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui dupa divort

Buna ziua,

Sunt in proces de divort si doresc sa raman cu numele dobandit dupa casatorie. Solicit acest lucru avand in vedere ca sunt educatoare si traducator autorizat cu autorizatie de la ministerul de justitie. Birourile notariale cu care colaborez au si ele specimenul meu de semnatura. De asemenea mai avem in comun si un copil de 9 ani. Sotul nu este de acord sa imi pastrez numele. Ce sanse credeti ca am sa imi pastrez numele in conditile date?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Krista19825, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:39, 21 Mai 2019
numai cu acordul sotului puteti pastra numele.
se poate modifica autorizatia de la ministerul justititi cu noul nume.
Solicitati expres acest lucru in actiunea de divort sau in reconventionala, mentionand argumentele aratate iar instanta de tutela va fi suverana in aprecierea oportunitatii pastrarii numelui, chiar daca sotul dvs se opune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui din timpul casatoriei,divort posibil si fara acordul ambelor parti? summergiulia summergiulia Dupa 15 ani de despartire in fapt,timp in care sotul meu a avut diverse relatii de concubinaj,sotul meu intenteaza divort,cerind sa-mi reiau numele dinaintea ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu notari ptr legalizari madalina210585 madalina210585 Buna, As avea o intrebare cu privire la colaborarea cu notarii. Sunt traducator autorizat PFA si sunt inscrisa la Camera Notarilor si Tribunalul Baia-Mare ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)