avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CAZ flagrant de incalcare a cod. de procedura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CAZ flagrant de incalcare a cod. de procedura penala....

Stimati "forumisti" cum este posibila aceasta situatie??? Am fost judecat de un jud. intrun dosar civil in 2007 iar maine in penal in sunt judecat de acelasi judecator!art47.interzice acest lucru. Va rog sa ma sfatuiti....P.S Am inteles ca la dosare penale trebuie sa fie in sala si un procuror .......il informez despre situatie??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: corneliu77 , utilizator 22:35, 24 Noiembrie 2009
Daca ati fi citit art. 47 C pp. cu atentie, ati fi observat ca este vorba despre aceeasi cauza . De exemplu, daca respectivul judecator s-ar fi pronuntat la judecata in fond, el nu ar mai avea voie sa judece intr-o cale de atac , sau , daca si-a exprimat anterior parerea cu privire la solutia ce ar urma sa fie data respectivei cauze. In aceste situatii, cat si in altele , expres prevazute in lege, judecatorul ar fi incompatibil de a mai judeca si ar fi necesar fie ca el sa se abtina, fie ca dvs. sa cereti recuzarea sa.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Mii de multumiri......Cum trebuie sa procedez daca doresc sa se ancheteze cazul de catre un procuror anticoruptie? P.S. nu am doar dubii, chiar exista certitudinea ca acest dosar este fabricat
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
corneliu77, utilizator
Sfatul meu este sa faceti cerere de recuzare a judecatorului pentru incompatibilitate!B-)
Succes!
Intre cauza civila despre care spuneti ca a fost judecata tot de judecatorul care urmeaza sa judece si maine, are vreo legatura cu dosarul penal in care sunteti parte si care va fi judecat de acest judecator?
MIHAI GRIGORE a scris:

Sfatul meu este sa faceti cerere de recuzare a judecatorului pentru incompatibilitate!B-)
Succes!
Multumesc pt.sfat ,dar locuiesc intrun Municipiu mititel. Corb la corb nu'si scoate ochii

Alte discuții în legătură

Recuzare procuror ! tutu12 tutu12 Un procuror de caz este prezent in instanta pentru sustinere ? Se poate recuza acest procuror in fata acelei instante dat diind faptul caa acelasi procuror ... (vezi toată discuția)
As dorii s-a stiu in ce conditii la un proces pot cere alt judecator? Nikiii Nikiii Am un proces de doi ani de zile care nici macar nu a inceput,santem de abia la anscrieri,am fost in doi ani de zile la tribunalul respectiv si am cerut s-a vad ... (vezi toată discuția)
Recuzare agent politie cercetari primare dosar penal sorin007 sorin007 Care este modalitatea prin care pot recuza un agent de politie,in cazul unor cercetari penale primare,cui trebuie sa ma adresez si ce motive pot invoca .Partea ... (vezi toată discuția)