avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda pentru ca am sunat la 112
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda pentru ca am sunat la 112

Buna ziua. Locuiesc in Brasov, si in data de 9 martie, am cumparat de la o statire petrom din hunedoara, 2 cartuse de tigari, urmand sa ies din tara. Cand am ajuns in masina mi.am dat seama ca vanzatorul mi.a dat tigarile gresite. Cand i.am cerut sa mi.i le schimbe, am fost refuzata, motivand ca nu are voie, ca trebuie sa il sune pe seful lui de la bucuresti si ca fiind sambata nu o sa ii raspunda. Am insistat sa le schimbe pentru ca urma sa ies din tara. Refuzul a fost vehement. Am sunat la politie si am explicat ce s.a intamplat si mi.a zis a o sa vina o masina de politie. Dupa o ora si 30 min au venit si mi.au vorbit foarte ironic si de sus, sustinand ca nu este caz de sunat la politie. Pana la urma mima cerut bonul. Si nu am avut sa i.l dau pt ca nu am primit bon si nici nuam cerut fiinf in graba, cu altele pe cap. Atunci mi s.a spus ca in nici un caz nu le poate schimba. Desi nu mi.a fost oferit. Mai ales ca stiu ca vanzatorii de la benzinarii sunt instruiti sa ofere bonul. Intr.un final dupa multe replici mi.a schimbat cartusele. Iar politistii au inceput sa ma mustre ca nu e caz de politie ca trebuia sa sun la opc. Stiam ca pot suna la opc dar fiin din alt oras fiind sambata si trebuia sa ies din tara, am considerat ca mi.i s.a incalcaf un drep si am considerat ca am dreptul sa sun la politie. In primul rand ca vanzatorul mi.a dat tigarile gresite. Greseala mea ca nu am verificat. Inal doilea rand ca nu mima oferit bonul. Greseala mea ca nu l.am cerut. Si in al treilea rand, dupa multe replici acide din partea agentilor ca sun fara motiv la politie, ca e sambata si ca asta nu e treaba pt ei, cand le.am spus ca din banii nostrii isi iau salariile mi.au raspuns "mi.ai dat tu vreun ban?". Ieri, pe 20 mai, am primit acasa amenda de 500 lei, cu posibilitate de a plati jumatate in 15 zile, pt ca am sunat fara motiv la 112. Este corect? Am gresit eu sau pot face ceva in acest sens? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreix99 , utilizator 09:17, 21 Septembrie 2021
112 este numar de urgenta, situatia descrisa de dvs nu este una care sa puna viata oamenilor in pericol, asadar ati folosit abuziv acest serviciu iar amenda este justificata.
Din punctul nostru de vedere ati apelat abuziv 112. Situatia nu o impunea. Atunci cand ati sunat, o domana a raspuns si v-a intrebat ce s-a intamplat. Si ulterior, a facut legatura la politie.

Situatia descrisa de dvs. era legata de OPC. Puteati inregistra discutia cu vanzatorul (daca refuza sa va dea bon fiscal) si sa depuneti sesizare, urmand sa efectuati proba prin orice mijloace avute la indemana.

Macar v-a schimbat tigarile.
După cum vedeti in mod unanim opiniile sunt ca ati actionat gresit,problema dvs nu era de competenta 112.Sfatul meu este sa va informati înainte de a actiona pripit,nu aveti nici o sansa de succes în caz de contestație.
Va multumesc. Asta voiam sa stiu. Inca o intrebare. Unde platesc amenda?
Ai grije unde o plătești. Eu am plătit la primărie și rezulta ca după 1 an surpriza, poprire încă de 2 ori de la Anaf. Deci informează-te bine unde trebuie plătită sa nu pățești ca mine și ca alții. Din câte am înțeles amenda trebuie plătita la Anaf. O zi buna!

MateescuMihaela a scris:

Va multumesc. Asta voiam sa stiu. Inca o intrebare. Unde platesc amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile consumatorului ?! kla_claudia kla_claudia Pe data de 06.12.2012 am cumparat o tableta..de la o firma cunoscuta de electronice si electrocasnice...cu motivul de a fi cadoul fiicei mele de craciun...pe ... (vezi toată discuția)
Am fost țepuit de un individ care face mobilă la comandă. ce aș putea face ca să-mi recuperez banii? Narcis Oprea Narcis Oprea Buna ziua! Pe data 6.05.18 m.am hotarat impreuna cu prietena mea sa facem un dressing si un pantofar pe hol, dupa cateva search pe net am gasit o pagina de fb ... (vezi toată discuția)
Revocare autoritate de lucru judecat julyann julyann Imi este greu sa condensez informatia dar pe scurt acum 1 an si ceva am fost lovit cu capul in piramida nazala de catre fratele meu in domiciliul comun pe ... (vezi toată discuția)