avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi executat pentru pensia de întreținere dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi executat pentru pensia de întreținere dacă plătesc lunar atât suma stabilită, cât și o sumă suplimentară din restanță?

Pot fi executat silit pentru plata pensiei de intretinere in condițiile în care eu plătesc lunar suma hotărâtă de instanță și o sumă suplimentară pentru acoperirea așa zisei restante de când am fost chemat în judecată și până s-a pronunțat sentința definitivă!? În condițiile în care eu plătesc prin virament bancar în contul indicat de reclamanta suma impusă de către instanță, de ce să fiu executat silit pentru ceva ce plătesc de bunăvoie?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ovidiudtru , utilizator 20:03, 21 Mai 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca executarea este pe sumele restante din urma, poprirea in acest caz merge pana la 1/2 din venit deci e posibil sa se doreasca recuperarea mai urgenta si nu doar sumele mici platite de dvs de bunavoie in contul acelei datorii.
Vă mulțumesc, stimată doamnă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta o executare silita mariacapraru mariacapraru Vineri,10 iulie 2015 m-am trezit pe telefon cu un mesaj precum ca mi s-a infiintat poprire pe salariu in suma de aproape 5000 de lei. Cardul meu de salariu a ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi executare silita buburuza2016 buburuza2016 Buna ziua, am luat un imprumt de la un CAR , tranzactia a fost prin virament bancar, iar in momentul alimentarii contului, am primit si poprire pe toate ... (vezi toată discuția)
Poprie pensie alimentara dumybo dumybo Buna ziua Numele meu este Dumitru Bogdan. Am divortat in data de 16.09.2019. Din acesta casatorie au rezultat doua fetite. Custodia a ramas mamei fetelor. ... (vezi toată discuția)