avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident munca

Buna ziua cu o intrebare pentru cine are un raspuns concret . In urma cu 2 zile mai exact pe 20 mai am mers la locul de munca unde am contract de unde am primit ordine sa mergem sa demontam un chiosc toate bune pana cand la ora 14 eu ma aflam deasupra chioscului cand deodata podeaua pe care stateam s-a rupt am cazut intre grinzi m-am lovit la coaste maini picioare noroc ca m-am prins de grinzi cu bratele dar fara folos ca de durere am dat drumu si am cazut in gol 2 m seful meu se afla acolo a venit in spate sa ma scoata de acolo si intrebarea lui a fost "a mai mult o sperietura nu " hai stai pe iarba putin si vedem nu a luat nici o masura sa sune la o ambulanta eu tot acuzam dureri la partea coastelor cel mai mult la un moment un coleg vine si imi spune mergi la spital ca seful nu va suna nu va face nimic si asa a fost am plecat usor pe picioarele mele spre spital unde am fost preluat de urgenta mi-au facut investigatii s-a sesizat itm politie etc si in urma analizelor rmn raze a iesit contuzii coaste partea stanga contuzii bazin partea dreapta si umar stang va rog un raspuns sincer concret ce e de facut
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:17, 10 Iunie 2019
Angajatorul este obligat sa numeasca o comisie care va proceda la cercetarea evenimentului . Va fi intocmit un dosar de cercetare al evenimentului si un proces verbal de cercetare care vor fi inaintate catre ITM pentru avizare . Un exemplar din procesul verbal de cercetare avizat de ITM si un exemplar din FIAM il veti primi si dumneavoastra .
Pe baza PV de cercetare AM avizat de ITM si a formularului FIAM puteti beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Problema ar fi ca nu am decat 2 luni de cand sunt anagajat legea nu imi permite mai mult de 5 zile de medical in regim de urgenta doctorul a recomandat 21 de zile ce pot face legal sa pot sa fiu si platit sau sa merg inapoi la munca dupa astea 5 zile
Cineva care poate sa imi raspunda va rog
Daca se stabileste ca este accident de munca in urma cercetarii evenimentului se poate plati indemnizatia pentru incapacitate de munca la 2 luni vechime. Decontarea se face din fondul national unic pentru accidente de munca si boli profesionale administrat de Casa de Pensii.
Conditia pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate este indeplinirea stagiului minim de asigurare conform prevederilor art.7 din OUG nr.158/2005, este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
Ca exceptie, potrivit prevederilor art.9 si art. 31 din OUG nr.158/2005, asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de asigurare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.
Bun si eu daca nu ma prezint la munca ce se intampla ca am inteles ca dureaza cu itm

Alte discuții în legătură

Concediu medical RoxannaValentina RoxannaValentina Am avut un accident in timpul programului de munca , mai exact cand ma duceam la baie. Pe scarile rulante a cazut cineva peste mine si am suferit o fractura la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez din octombrie 2021 la un magazin. săptămâna ... bacau73 bacau73 Buna ziua, Lucrez din octombrie 2021 la un magazin. Saptamina trecuta, manipulind marfa expusa pe rafturi, mi-am rupt un deget. Am fost la doctor, mi-a pus ... (vezi toată discuția)