avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa pierd mostenirea, casa parinteasca si terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa pierd mostenirea, casa parinteasca si terenul aferent?

Casa in care m-am născut nu mai locuiește nimeni. Suntem mai multi moștenitori dar nu am făcut succesiunea. Am aflat ca cineva s-a intabulat pe terenul nostru pe care se afla și casa. In cartea funciara figurează un strămoș mai îndepărtat , noi ca si acte avem foi de zestre ale părinților ramase la rândul lor de la părintii lor. Momentan nu ne-a deranjat nimeni. Noi plătim taxele si impozitele aferente proprietății respective.
Trebuie sa avem motive de îngrijorare cu privire la pierderea proprietății? Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie pertinenta.
Cel mai recent răspuns: georges44 , utilizator 10:50, 23 Martie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.

Am primit notificare, prcum ca se doreste de cel care se considera proprietar, ca sa ne luam casa si sa eliberam terenul pe care este el intabulat. Se pare ca a reusit sa se intabuleze in urma cu 25 de ani pe cand mai traia bunica fara a se cere vreun martor, vecin sau orice alta dovada precum ca ar detine terenul in proprietate.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare...posibilitati cacacj cacacj Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Bunicul meu doreste sa intabuleze casa si curtea unde locuieste de peste 50 de ani. Proprietatea era a familiei ... (vezi toată discuția)
Lamurire întabulare teren moștenit kflory kflory Buna ziua ! Va rog daca doriti sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a intra in proprietatea unui teren pe care l-am primit ca zestre de la tatal meu in ... (vezi toată discuția)
dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)