avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca Germania

Buna ziua,
Am fost plecata la munca in Germania printr-o firma de plasare a fortei de munca din tara, unde am muncit timp de 5 luni dupa care m am intors in tara din motive personale. Problema este ca pentru ultimele 5 saptamani muncite nu am fost platita. Am sunat la firma de plasare care mi a spus ca nu mi sa platit din cauza ca trebuie sa platesc impozit pe bani munciti in Germania, si ca trebuie sa trimit o foaie de la finante din Germania (cu un numar de inregistrare), foaie ce ei sustin ca am primit-o prin curierat in Germania, pe care personal nu am primit o. Cum pot proceda in aceasta situatie, mentionez ca am mai muncit in Germania si asa ceva nu am mai patit pana acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 23 Mai 2019
C.i.m. cu cine l-ati semnat cu cei din tara sau din Germania ?
Am semnat un contract in tara dar nu am si eu un exemplar, cand am ajuns in Germania am mai semnat un contract care este in limba germana.
In tara cred ca ati semnat un contract de mediere si in Germania contractul de munca.

Potrivit legislatiei in vigoare, agenții de plasare au obligația de a asigura încheierea acestora de către părți atât în limba statului în care se află stabilit sau își desfășoară activitatea angajatorul, cât și în limba română, înainte de plecarea salariatului din România.

Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii.
[ link extern ]
Pot depune doar contractul din Germania?
Puteti anexa acel contract la sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recrutare forta de munca germania gligormi gligormi Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii pot trimite oameni la munca din Romania in Germania. Care are fi cea mai buna varianta: sa fac o firma de ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani ... Andreea-Bianca Andreea-Bianca Bună dimineața, lucrez in germania ca ingrijitoare de batrani cu detasare .Pe perioada detasari imi sunt plătite toate darile la statul roman , contractul ... (vezi toată discuția)
Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare personal in strainatate vsymalina vsymalina Acum 3 luni,am incheiat un contract de mediere cu o agentie care recruteaza personal in strainatate(contractul contine mai multe obligatii decat drepturi si ... (vezi toată discuția)