Am obtinut o masina (foarte veche) in urma unei succesiuni (unic mostenitor). Masina este inmatriculata pe numele persoanei decedate si are taxele si ITP la zi. Am transcris masina pe rolul meu fiscal (a doua zi dupa iesirea succesiunii) si am vandut masina unei alte persoane (a treia zi dupa iesirea succesiunii). Masina a fost vanduta fara a o mai inmatricula pe numele meu la Politie.
M-am dus la Politie si in baza contractului de vanzare cumparare am solicitat o dovada de instrainare. Mi-au spus ca nu pot sa imi dea asa ceva, si ca eu de fapt trebuie sa inmatriculez masina pe numele meu in 90 de zile.
Buna ziua,
Inainte de a vinde masina, si dupa ce ati transcris-o pe rolul fiscal, trebuia sa mergeti si la politie sa o inmatriculati pe numele dvs. apoi sa o vindeti.
Practic ati sarit o etapa.
Deci, acum va trebui mai intai sa o inmatriculati pe numele dvs. la politie (deoarece este pe numele defunctului) apoi o radiati de pe numele dvs. si o va inscrie pe numele lui cumparatorul.
Va multumesc pentru raspuns, in dimineata realizarii contractului, am fost la Politie, am explicat speta, nu s-au uitat pe acte dar mi-au spus ca nu este nici un fel de problema.
In plus art. 11 paragraful 4/4 din codul rutier prevede transferuri succesive de proprietate, din ceea ce inteleg eu, ultimul cumparator in aceste 90 de zile este obligat sa o inmatriculeze pe numele sau, iar cele 90 de zile curg de la primul transfer de proprietate. Va rog coretati-ma daca am gresit.
(44) În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra
vehiculului, termenul prevăzut la alin. (4) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate.
Inca nu am primit un raspuns clar. In momentul de fata contractul de vanzare cumparare a fost avizat de administratia mea financiara, urmand ca noul proprietar sa inregistreze vehiculul pe rolul lui fiscal azi.
Ce probleme pot aparea? Nu imi este in nici un fel clar...