avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Rambursarea avansului
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Rambursarea avansului

Am facut un contract cu o firma de prelucrare piatra naturala.
Au trecut 45 de zile, (mai mult de 30 lucratoare) de cand am achitat un avans in numerar la semnarea contractului.
Pe contract este trecut termen de livrare - 10 zile lucratoare.
In aceste 45 de zile eu am vorbit de 3 ori cu consultantul de vanzari la showroom. Iar mai apoi am fost si la fabrica, de 3 ori am vorbit cu sefu de lucrari. Tot promisiuni si de pe o saptamana pe alta.
Pe oferta care am acceptat-o scrie ca am achitat un avans, si e pusa stampila si semnatura vanzatorului.
Eu vreau doar sa recuperez banii. Pt ca lucrarea e clar ca o voi primii cu luni de zile intarziere. In caz ca nu imi vor da banii inapoi pot suna la politie sau unde trebuie sa apelez?
Multumesc.

P.S: Atentie!!! vreau sa specific ca in 45 de zile, lucrarea nici nu a fost inceputa!! Nu e vorba de lipsa in materie prima. Ei sunt in urma cu lucrarile la toti clientii lor, vorbim de termene crase de peste 4 luni la unii. Ceea ce eu abia apoi am aflat, pt ca showroomu parea decent amenajat am crezut ca e firma cat de cat serioasa.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
k.robert87, utilizator
Cel mai recent răspuns: k.robert87 , utilizator 21:11, 22 Mai 2019
Buna ziua,
Notificati firma (prin avocat sau executor judecatoresc) ca reziliati contractul cu aceasta si sa va restituie avansul achitat . Motivati exact pentru ce doriti acest lucru. Dati-i un termen de 5 zile de restituire a avansului.
Pasul urmator, daca refuza, o chemati in instanta.
... dar, nu cred sa se ajunga acolo.
Multumesc pt.raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans achitat de la firma care nu finalizeaza lucrarea, reziliere contract. k.robert87 k.robert87 Am facut un contract cu o firma de prelucrare piatra naturala. Au trecut 45 de zile, (mai mult de 30 lucratoare) de cand am achitat un avans in numerar la ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere anamariabusueoc anamariabusueoc Buna ziua va rog sa ma lamurini intr/o problema . eu am iesit din perioada de concediu de crestere copil in data de 12.09. 2011. intre timp angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Reziliere abuziva contract lucrari de constructie din partea prestatorului akyla akyla In luna Mai 2022 am realizat un \"Contract executie lucrari de constructie\" in care se mentionau cerinte: unele generale gen \"glet + amorsa + varuit\" sau \" ... (vezi toată discuția)