avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare avans achitat de la firma care nu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare avans achitat de la firma care nu finalizeaza lucrarea, Reziliere contract.

Am facut un contract cu o firma de prelucrare piatra naturala.
Au trecut 45 de zile, (mai mult de 30 lucratoare) de cand am achitat un avans in numerar la semnarea contractului si ar fi trebuit sa primesc piatra, pentru ca sa o instalez.
Pe contract este trecut termen de livrare - 10 zile lucratoare.
(Nu a fost nevoie de personal sa se deplaseze la mine la domiciliu pt masuratori, am predat un plan in care ei au toate cotele necesare executarii produsului finit.)
In aceste 45 de zile eu am vorbit de 3 ori cu consultantul de vanzari la showroom. Iar mai apoi am fost si la fabrica, de 3 ori am vorbit cu sefu de lucrari. Tot promisiuni de pe o saptamana pe alta.

Pe oferta care am acceptat-o scrie ca am achitat un avans, si e pusa stampila si semnatura vanzatorului.
Eu vreau doar sa recuperez banii. Eu nu am primit nimic, nu am vazut nimic de banii care i-am achitat in avans. Pt ca lucrarea e clar ca "o voi primii" cu luni de zile intarziere asta daca o voi primii.
In caz ca nu imi vor da banii inapoi pot suna la politie sau unde trebuie sa apelez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Oana , Avocat 17:49, 20 Iunie 2019
Atentie!!! vreau sa specific ca in 45 de zile, lucrarea nici nu a fost inceputa!! Nu e vorba de lipsa in materie prima. Ei sunt in urma cu lucrarile la toti clientii lor, vorbim de termene crase de peste 4 luni la unii. Ceea ce eu abia apoi am aflat, pt ca showroomu parea decent amenajat am crezut ca e firma cat de cat serioasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca termenul de livrare este de 10 zile si acesta nu a fost respectat, puteti solicita rezilierea contractului pentru neindeplinirea obligatiei de a livra la termen.

Trebuie analizat contractul si oferta, pentru calcularea penalitatilor de intarziere, o eventuala clauza penala.

Puteti trimite initial o notificare de solutionare amiabila catre dansii, prin care solicitati restituirea avansului si ulterior, daca nu se conformeaza, actiune in instanta.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

Se pot solicita banii inapoi pe cale amiabila sau prin actiune in instanta. Trebuie insa analizate clauzele inscrise in contract.

Nu va ajuta politia. Este o problema de drept civil. Daca in urma notificarii, nu isi indeplinesc obligatia de restituire, ii va obliga instanta de judecata. Cel mai bine va adresati unui avocat sa va sfatuiasca in pasii pe care ii aveti de parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea avansului k.robert87 k.robert87 Am facut un contract cu o firma de prelucrare piatra naturala. Au trecut 45 de zile, (mai mult de 30 lucratoare) de cand am achitat un avans in numerar la ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans achizitionare autoturism Amalia2020 Amalia2020 Buna ziua, am dat avansul pentru achizitionarea unui autoturism dar inainte de a incepe aceasta pandemie, intre timp m-am razgandit avand in vedere aceasta ... (vezi toată discuția)
Renault nu livreaza Georgedobrisan Georgedobrisan Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in ... (vezi toată discuția)