avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutorrrr!! Teren de fotbal langa bloc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutorrrr!! Teren de fotbal langa bloc!

De 6 ani sunt terorizata de un teren de fotbal amplasat la 400 m de blocul meu. Are program non stop si urla aia de mama focului mereu acolo. Tunuri imense de lumina immi intra in casa fortat. Primaria se face ca ploua si politia refuza sa constate zgomotele. Nici in week end nu am pace, de dimineata pana noaptea fac competitii acolo si urla din nou.
Cum politia nu intervine, cum pot opri acest calvar? Ma gandesc sa fac acitune la instanta? Dar nici nu stiu cum pot fi opriti daca e clar ca au pile.Ajutorrrrr!!
Există posibilitatea să formulaţi o sesizare la organele de poliţie, prin intermediul numărului naţional de urgenţă 112 (ceea ce recomand, pentru că sunt obligaţi să se deplaseze la locul respectiv) sau prin cerere scrisă la organul de poliţie local, pentru zgomotele produse, incidentă fiind Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fapta constituind contravenţie, astfel cum rezultă din următorul text de lege:

Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;


Organul de poliţie va întocmi un proces-verbal de amendare (sau nu), împotriva căreia dumneavoastră aveţi posibilitatea să formulaţi plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia, conform art. 6 din Lege. Plângerea va fi soluţionată de judecătoria de la domiciliul dumneavoastră iar hotărârea pronunţată este definitivă şi irevocabilă.
Vă doresc mult succes în rezolvarea problemei pe care o întâmpinaţi.
PS: o acţiune comună, semnată de mai mult colocatari, ar fi recomandată, de vreme ce zgomotul nu îl suportaţi numai dumneavoastră ci şi ceilalţi locatari din imobilul care se află în apropierea terenului de fotbal.
S-au facut toate astea. 300 de proprietari am semnat petitie la primarie si politie. Nimic. Si au fost si amendati.
Deci, cine si cum le ridica autorizatia si care este legislatia in vigoare pentru baza sportiva ca nu gasesc nicaieri legile de retragere autorizatie.

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balon de fotbal langa bloc_zgomot mare constsil30 constsil30 langa blocul in care mi-am cumparat un apartament s-a construit la 12m un \"balon\" de fotbal. zgomotul facut de cei care joaca fotbal si de balonul de fotbal ... (vezi toată discuția)
Tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat giv giv Intrebarea mea este simpla: Are politia competenta, din punctul dumneavoastra de vedere, sa constate incalcarea linistii locuitorilor prin producerea de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)