avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Buna ziua,
Am o intrebare privind partajul succesoral.
Mama a decedat in luna februarie, pentru a face partajul succesoral m-am hotarat ca fratele meu sa imi lase mie terenurile extravilane si el sa ia casa si cu terenul. Problema este ca pentru primul teren fratele meu are doar contractul de vanzare cumparare de la judecatorie, dar nu a fost luat niciodata la primarie, si mai avea alte terenuri de care mi-au spus ca nu are acte. Cum pot verifica toate proprietatile daca are alte contracte neinregistrate? Si daca le pot obtine eu la partaj avand doar contractul de vanzare.
Nu, inca nici nu am inregistrat dosarul la judecatorie, singurul lucru care a fost facut de 2 surori din 4, a fost sa declare la notar ca renunta la partea lor. Practic mai suntem 2 pe tot, bineinteles daca nu retracteaza declaratia cele 2 surori, ca acum regreta faptul ca au renuntat, si ma gandesc ca daca le trimita judecatoria scrisoare se prezinta si ele.

raluk0207 a scris:

Dezbaterea succesiunii e finalizata?

Cat timp exista posibilitatrea retractarii renuntarii timp de 1 an, da, vor fi chemate si ele.
Ok multumesc mult pentru ajutor
Retractarea manifestarii de vointa.( anume revocarea declaratiei de renuntare la succesiune, renuntarea fiind una totala, vizand intreaga mostenire ) poate fi realizata in interiorul termenului de optiune succesorala, anume in termen de 1 an , termen ce curge de la deces, daca respectiva mostenire nu a fost acceptata de alti comostenitori.

CAPITOLUL I
Transmisiunea moştenirii

SECŢIUNEA a 3-a
Renunţarea la moştenire

Art. 1123

Revocarea renunţării

(1) În tot cursul termenului de opţiune, renunţătorul poate revoca renunţarea, dacă moştenirea nu a fost deja acceptată de alţi succesibili care au vocaţie la partea care i-ar reveni, dispoziţiile Art. 1120 aplicându-se în mod corespunzător.

(2) Revocarea renunţării valorează acceptare, bunurile moştenirii fiind preluate în starea în care se găsesc şi sub rezerva drepturilor dobândite de terţi asupra acelor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)
Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)