Prietenului meu i-a expirat buletinul si vreau sa il iau in spatiu pentru asi putea face actul de identitate, dar totodata vreau sa vand apartamentul. Ne va afecta cu ceva luarea in spatiu a prietenului meu? Va multumesc!
Pai, dacă nu locuiește acolo, de ce să-i faceți act de identitate cu domiciliul la acea adresă? Domiciliul persoanei este acolo unde are locuința principală. Nici măcar o reședință nu ar trebui să-i faceți. Daca prietenul nu are acte de casa sau pe cineva care să-l primească în spațiu, să-și facă o carte de identitate provizorie. La schimbarea domiciliului aveți iar obligația să schimbați actul de identitate. Nu e cinstit să-i faceți un domiciliu la o adresa unde nu locuiește, să vindeți apartamentul iar ulterior cumpărătorul sa se streseze și să se întrebe cum îl poate scoate din spațiu. Părerea mea.
Multumesc pentru răspuns! Noi locuim in străinătate iar lui i-a expirat buletinul si anul viitor ii va expira si pașaportul. Alta soluție nu avem. Vreau sa îl iau in spațiu dar vreau sa vând si apartamentul deoarece copilul meu este la școala aici, deci nu ne vom mai întoarce. Voi avea vreo problema cu vânzarea apartamentului? Va multumesc!
Nelamuriri buletin
cosmin311
Buna ziua!
Un prieten a locuit a aproape 20 de ani in Suedia, are cetatenie suedeza si romana, acum s-a intors inapoi in tara definitiv si vrea sa isi faca ... (vezi toată discuția)