avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Primirea in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Primirea in spatiu

Prietenului meu i-a expirat buletinul si vreau sa il iau in spatiu pentru asi putea face actul de identitate, dar totodata vreau sa vand apartamentul. Ne va afecta cu ceva luarea in spatiu a prietenului meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 20:53, 30 Mai 2019
Prietenul dumneavoastra locuieste in acel apartament?
Nu locuiește nimeni acolo. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
claudia18, utilizator

Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
claudia18, utilizator
Pai, dacă nu locuiește acolo, de ce să-i faceți act de identitate cu domiciliul la acea adresă? Domiciliul persoanei este acolo unde are locuința principală. Nici măcar o reședință nu ar trebui să-i faceți. Daca prietenul nu are acte de casa sau pe cineva care să-l primească în spațiu, să-și facă o carte de identitate provizorie. La schimbarea domiciliului aveți iar obligația să schimbați actul de identitate. Nu e cinstit să-i faceți un domiciliu la o adresa unde nu locuiește, să vindeți apartamentul iar ulterior cumpărătorul sa se streseze și să se întrebe cum îl poate scoate din spațiu. Părerea mea.
Multumesc pentru răspuns! Noi locuim in străinătate iar lui i-a expirat buletinul si anul viitor ii va expira si pașaportul. Alta soluție nu avem. Vreau sa îl iau in spațiu dar vreau sa vând si apartamentul deoarece copilul meu este la școala aici, deci nu ne vom mai întoarce. Voi avea vreo problema cu vânzarea apartamentului? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Documente necesare luare in spatiu (carte de identitate expirata) Danyca Danyca Buna ziua, As dori sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite si ce documente sunt necesare pentru luarea in spatiu a unei persoane ( prietena mea ) care are ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri buletin cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Un prieten a locuit a aproape 20 de ani in Suedia, are cetatenie suedeza si romana, acum s-a intors inapoi in tara definitiv si vrea sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu am o matusa care este plecata di tara de 45 ani ... Elisa08 Elisa08 Buna ziua. Eu am o matusa care este plecata di Tara de 45 ani si de fiecare data vine in Romania sa faca pasaportul si buletinul romanesc. Acum 5 ani a ... (vezi toată discuția)