avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi

Am fost angajată pe 4 aprilie a.c dar abia pe 15 mai mi s-a acordat primul salariu,spunându-mi-se că fiecare patron face legea în firma sa!este legal?Am fost obligate să lucrăm pe pe 1 Mai și am fost plătite normal,fără liberul aferent cf.art.142 din CM.Consider că mi se încalcă constant drepturile!dacă ne dă liberul dat de către Guvern,suntem obligate să recuperăm sâmbăta.Ce mă sfătuiți?(Am uitat să specific faptul că lucrez în domeniul textil)
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Pavel Irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 23 Mai 2019
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, cf.art.139 din Codul Muncii se acorda zilele libere platite pentru sarbatorile religioase conform cultelor recunoscute prin lege precum si pentru ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale Danut Marius Danut Marius Buna ziua, lucrez in domeniul constructiilor si as dori sa stiu daca exista vreo lege care sa oblige patronul sa-mi ofere zilele libere legale platite? (vezi toată discuția)
Sărbători legale Pavel Irina Pavel Irina Ce obligații are patronatul față de angajator în cazul în care am lucrat de 1 Mai 2019?cum are obligația să mă remunereze?Menționez că lucrez în ... (vezi toată discuția)