avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie, divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie, divort

Buna seara.
Am niste prieteni care sunt casatoriti si au hotarat sa adopteze un copil.
La aproape un an de la data adoptiei, acestia au hotarat sa divorteze.
Conform legislatiei in vigoare, familia adoptatoare este monitorizata cel putin 2 ani de la data adoptiei.
Hotararea de a divorta are vreo urmare asupra adoptiei?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 21:33, 24 Noiembrie 2009
Daca adoptia s-a finalizat si exista certificat de nastere al minorului cu numele prinetenilor la mama si tata, atunci nu exista nici o implicatie. Se trece la divort cu copil minor, pt. ca acel copil este al lor cu drepturi depline, indiferent in ce forma, adoptie sau biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in timpul divortului - legea 101/1992 sau codul familiei? crisis81 crisis81 In 10 zile voi da nastere unui copil, iar divortul de fostul sot inca nu s-a finalizat. Copilul este al iubitului meu actual care doreste sa-l recunoasca. O ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tulfuti tulfuti Buna seara va rog sa ma indrumatii si pe mine pt ca nu stiu unde sa apelez .Am fost casatorita dar nu mai eram inpreuna de 14 ani si nu am divortat din ... (vezi toată discuția)
Este posibil ? sHhS sHhS Bună seara! Am o întrebare. Poate mama copilului să treacă în certificatul de naștere numele bărbatului cu care este ? Tatăl biologic nu este trecut ... (vezi toată discuția)