avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul net
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul net

Ce înseamnă salariul net asa cum îl definește legiuitorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 26 Mai 2019
Salariul net = suma de bani pe care salariatul o primește „în mână” (suma de bani rămasă din salariul brut, după ce au fost scăzute contribuțiile sociale și impozitele).
Să înțeleg că salariul net reprezintă doar salariul brut din care sunt debitate dările către stat(cei 42,8%) sau la acesta se adaugă și eventualele sporuri, spor de vechime, spor de noapte, spor pentru zile de sărbătoare lucrate, etc...?!
Salariul brut = salariul de baza /incadrare + sporuri
Sunt două răspunsuri diferite! Primul este așa cum sună definiția dată de legiuitor, al doilea este o interpretare. Care este cel corect???!
Ambele sunt corecte ..... unul se refera la salariul;net si al doilea la salariul brut ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar! razvandicu razvandicu Am un cim in care scrie ca salarul brut e 2000 ron din care 50% spor de santier!E corect intocmit cim?Din cite stiu eu sporul de 50% este din salarul brut nu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim/sporul de vechime euterpiu euterpiu Lucrez la un spital de stat si personalul medical inferior (brancardierii si ingrijitoarele) a beneficiat de marirea salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua.As dori sa aflu cum se calculeaza sporul de vechime ,daca acest spor este trecut in salariul de incadrare sau nu.Vreau sa aflu acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)