avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cursuri online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cursuri online

Buna ziua, in situatia in care o societate vinde cursuri online, aceste cursuri fiind sustinute de asociatul majoritar si inregistrate, iar aceste cursuri se descarca(in urma platii) de pe o platforma online. E corect sa se inregistreze in contabilitate ca si prestari de servicii? E suficient emiterea unei facturi, sau trebuie incheiat si un contract?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danhaiduc , utilizator 15:27, 29 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt contabil nici avocat, si nu cunosc raspunsul legal.

Personal, cred ca ar fi in regula ca servicii, dar cred ca o alta clasificare de luat in vedere e cea de venituri din drepturi de autor.

In esenta, vindeti dreptul de a viziona cursul, o proprietate intelectuala; nu neaparat "serviciul" de a trimite pe internet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
danhaiduc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)
Tva drepturi autor vanzare jocuri prin platforma google adrianc1967 adrianc1967 Buna ziua Intrebarea mea se refera la realizarea de venituri prin vanzarea de jocuri prin platforma Google pentru telefoane, tablete. Jocul este introdus in ... (vezi toată discuția)
Coduri caen training online Ral_uca Ral_uca buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu alegerea codurilor CAEN aferente activitatii de platforma online pentru cursuri digitale/video/cu access ... (vezi toată discuția)