Dezvoltatorul spune că nu are dovada plății parcării, dar eu am plătit-o (e înscrisă în CF și am titlu de proprietate). Din păcate nu găsesc chitanța, ce se poate întâmpla și cum pot ieși din această situație?
Am o situatie mai ciudata, si nu gasesc raspuns. Ma scuzati daca scriu in forumul gresit.
Acum 14 luni am cumparat un imobil+parcare. Ambele contracte de vanzare au fost semnate in prezenta notarului, dezvoltatorului si reprezentantul bancii. Apartamentul fiind credit ipotecar iar parcarea fiind platita separat.
Totul frumos, a fost eliberat CF, titlu de proprietate parcare, etc.
Astazi am fost sunat de catre dezvoltator ca nu gasesc chitanta pentru plata parcarii si din cate zic nici in contul lor nu este vreo dovada.
Sincer sa fiu, la vremea respectiva a fost o intreaga nebunie legat de tot ce tine plati, banci, etc.
Din cate stiu am platit cash la ghiseul bancii cu buletinul. Se elibereaza o singura chitanta care este prezentata vanzatorului. Am cautat toate actele acasa si nu am nici o dovada, maine merg la banci sa vad daca pot sa imi spuna ce plati au fost facute de catre mine cu buletinul, cash.
Cum pot iesi din situata respectiva? Mi se pare ciudat ca dupa atata timp se pun intrebari de catre o firma mare, si trecad anul lor fiscal fara sa vada probleme de balanta in conturi.
Totul a fost facut legal, chiar prin notarul agreeat de ei, care a si eliberat titlul de proprietate si CF-ul catre mine si sotie.
Au vorbit frumos la telefon, mi-au zis daca cumva am ceva dovada cu plata, dar tare mi-e ca ne asteapta vremuri grele prin instanta,
Cum este prevazuta in contract inscrierea in cartea funciara a parcarii? Era obligatorie plata anticipata? Daca da, gasiti o copie a foii de varsamant acolo.
Altfel, nu puteti decat in instanta sa va dea acces la propria contabilitate. Oricum, e mai bine ca plata s-a facut prin banca iar nu cu numerar, pentru ca, in extremis, se poate obtine informatia si de la banca.
Intai cititi contractul,vedeti ce zice de plata.
Apoi amintiti-va cum anume ati platit pana la urma,cash sau altfel?
Daca ati depus bani in contul dezvoltatorului, nu aveti de unde sa detineti chitanta. Chitanta primiti daca ati dat banii la casierie.
Pana la urma cum ati platit?