avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, daca efectuez platile la asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, daca efectuez platile la asociatia de propietari prin ...

buna ziua, daca efectuez platile la asociatia de propietari prin transfer bancar, asociatia nu trebuie sa elibereze factura?
la mine administorul motveaza ca nu se elibereaza factura daca am latit prin banca.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 2 Martie 2022
Factura ar trebui sa va dea, daca solicitati, indiferent de modalitatea de plata.
Chitanta nu poate sa va dea.
Cred ca va referiti la chitanta.
Nu va da chitanta...aia se da doar daca ii dati lui cash.
Dvs aveti op de la banca.
Pentru plata facuta,este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa elibereze document justificativ pe care sa il introduca in evidenta contabila
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @ynocentta , si care ar putea fi un asemenea document justificativ ? In contabilitate , incasarile prin banca se inregistreaza in baza extrasului de cont . Platitorul are - ca document-dovada a platii - chitanta emisa de banca ( daca a depus banii direct in contul asociatiei ) sau ordinul de plata ( daca a facut plata din contul sau ) . In ambele se evidentiaza cine a facut plata , catre cine , si ce reprezinta ( obiectul platii ) . Nu exista nici un alt fel de document justificativ , si nici nu ar fi necesar .
dovada platii o aveti deja, nu va mai da nimic asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
Plati prin banca pt asoc proprietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna seara Va rog sa ma ajutati ,cum se procedeaza cand pt o Asociatie de Proprietari face plati numai prin Banca cum se evidentiaza aceste plati ... (vezi toată discuția)