Am cum să-i interzic tatălui copilului să își ceară drepturile de părinte? Are probleme cu legea din cauza drogurilor, însă acum, brusc, vrea să facem testul de paternitate și să fie tată model
Am cum sa ii interzic legal tatalui copilului sa isi ceara drepturile de parinte?
Am un copil de 1,4 ani. Tatal nu este trecut in certificatul de nastere si nici nu a fost implicat in cresterea ei. Este un om instabil din toate punctele de vedere. Are si probleme cu legea, ceva legat de droguri si acum face munca in folosul comunitatii. Insa acum, brusc, vrea sa fie tata model. Si-a fixat o obsesie in aceasta directie si nu am gasit nicio solutie momentan.
De fiecare data cand nu ii convine ceva ma hartuieste telefonic (sute de apeluri pe zi, pe toate aplicatiile si pe cartela), vorbeste extrem de urat si ma ameninta cu diverse, ultima amenintare fiind ca ma da in judecata pt testul de paternitate si drepturile de parinte. Daca as depinde de semnatura lui cred ca nici la gradinita nu as reusi sa inscriu copilul.
Exista vreo solutie in sensul acesta? Vreo modalitate care sa ii interzica sa isi ceara drepturile?
Dacă îl recunoaște sau dacă solicită în instanță stabilirea filiației, solicitați exercitarea autorității părintești doar de dvs și pensie de întreținere!
Recunoasterea poate sa aiba loc, prin declaratie data in fata ofiterului de stare civila, ori prin declaratie notariala.
Recunoasterea poate sa aiba oricand.
Ulterior , dupa ce va fi mentinat tatal pe certificatul medico-legal,va puteti adresa instantei de tutela, in vederea determinarii locuintei minorului ( a nu se confunda cu "domiciliul minorului "), in vederea stabilirii formei de autoritate parinteasca, precum si in vederea stabilirii obligatiei legale de intretinere.
Instanta de judecata da eficienta principiului preemintentei interesului superior al minorului.
Masura autoritatii exclusive este luata in situatii de exceptie, in cazul in care unul intre parinti este alcoolic, prezinta o boala psihica, ori o adictie legata de droguri, jocuri de noroc, a savarsit vreo infractiune referitoare la integritatea corporala , ori cu referire la viata sexuala, si a fost condamnat in acest sens.
Sintetizand, masura poate fi luata daca este una interesul copilului, daca tatal prezinta un comportament de risc fata de minor .(legea 272/2004 ).
Regula este ca ambii parinti iau decizii din viata copilului, in acord cu autoritatea comuna.
Cu alte cuvinte. Il pot da in judecata, sa demonstrez faptul ca este condamnat, continua consume droguri si sa scap de acest stres? Eu doresc sa plec din tara sa ofer copilului un viitor mai bun si as dori sa rezolv aceasta problema inainte.
A fost violent cu mine atat verbal cat si fizic.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Plecaţi cât puteţi de repede, nu mai staţi pe gânduri! Toate cele spuse de dvs. trebuie demonstrate cu documente, de ex., chiar dacă e condamnat pentru consum de droguri, poate veni cu un certificat medical că nu mai este, pentru agresivitate, trebuie să aveţi înregistrări şi martori, etc.
Parinte rezident
irina1213
Buna ziua,
Am o fetita de trei luni. In prima faza tatal ei nu a vrut sa o recunoasca, dar ulterior a decis ca ii va plati pensie alimentara si o va trece ... (vezi toată discuția)