avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire - ieșire din țară minor cu unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire - ieșire din țară minor cu unul dintre părinți

Buna, eu trebuie sa plec in Anglia sambata, si sotul si copilul for ramane aici pana marti, dupa care for veni si ei. Am tot vazut pe net can pentru minori Este nevoie de imputernicire pe de la celalalt parinte in cazul in care minorul este insotit la frontiers doar de unul dintre parinti... Acuma, daca eu fac imputernicire la un notar din ro, pt a putea sa iasa sotul cu copilul din tara, aceeasi imputernicire (in Romana) este valabila si in Anglia?? Adica il vor lasa aia sa intre cu copilul si imputernicire in romana?multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:10, 24 Mai 2019
Bună ziua,

Sigur că da, declarația-acord (așa se numește, nu împuternicire) se cere doar la ieșirea din România. Nicăieri altundeva, la nicio frontieră, nu întreabă cineva de ea.
Da, fără probleme, mergeți la notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)