avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare Firma de administrare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare Firma de administrare bloc

Buna ziua,am urmatoarea situatie si intrebare:Suntem un complex cu mai multe blocuri ce am contractat o firma care sa se ocupe de administrarea lor.Intrebarea mea este ,unde putem sa facem o reclamatie acestei firme,sa vina un control (la cine ne adresam)deoarece ne fura,nu face nimic transparent,adminstratorul nici nu mai vine sa facem sedinte,sa reparam ce mai trebuie,nu rasp la nici un mijloc de comunicare.Este doar o casiera care stie doar sa spuna(pentru nemultumiri sunati adm.).Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 25 Mai 2019
Sunteti constituiti in asociaitie? Daca da, atunci faceti o sesizare scrisa, iar daca in 10 zile nu primiti raspuns sesizati servicul de resort din primarie. Puteti cere o expetiza contabila pentru verificarea situatiei contabile, iar daca se dovedeste ca sunt prejudicii urmati pasii pentru recuperare: politie, instanta.
Da suntem constituiti ca si asociatie.Am facut sesizari scrise,dar fara raspuns.Sau cel mult un e-mail din partea lui in care scria pur si simplu niste calcule(gen ati avut fond x lei ,am reparat y si nu mai aveti nimic)
Bibi62 a scris:

Sunteti constituiti in asociaitie? Daca da, atunci faceti o sesizare scrisa, iar daca in 10 zile nu primiti raspuns sesizati servicul de resort din primarie. Puteti cere o expetiza contabila pentru verificarea situatiei contabile, iar daca se dovedeste ca sunt prejudicii urmati pasii pentru recuperare: politie, instanta.

Comitet, presedinte si cenzor aveti?
Cu ei ati discutat?
Presedinte avem care e mana in mana cu adm.(fiind dezvoltatorul complexului,el a propus aceasta firma de adm)Cenzori sincer nu stiu,ca am cumparat aici cand deja au fost luate aceste decizii.Problema e ca nici nu mai raspunde la tel,mail,nu mai trimite pe nimeni sa schimbe becuri arse,geamuri sparte in urma furtunii,etc.nu mai vine sa facem sedinta anuala.ne-am adunat mai multi vecini sa strangem semnaturi sa renuntam la serviciile lor si ne tot trimite “vorba”amenintari ca suntem datori la ei,ca au venit cu bani de acasa ca sa plateasca anumite restante la utilitati ,etc.Deasta ne dorim sa aflam care sunt pasii ptr a le face reclamatie,control.

elenazan a scris:

Comitet, presedinte si cenzor aveti?
Cu ei ati discutat?

Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Conform disp mentionate presedintele de asociatie are obligatia legala sa raspunda la orice cerere,sesizare depusa de catre proprietari,in termen de 10 zile
Mai puteti sa obtineti relatii relevante despre firma de administrare condominii inclusiv de la serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de stabilire a majoritatii de jumatate plus unu pentru o asociatie de proprietari si responsabilitatea presedintelui comisiei de cenzori asupra stabilirii deciziei corecte privind cvorumul de participare paleinad paleinad Pentru o asociatie de proprietari constituita prin incheiere in sedinta din camera de consiliu, care are un numar de 70 de imobile dar din care numai un numar ... (vezi toată discuția)
Abuzuri ale comitetului de bloc Zganarel Zganarel Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Sesizare la asociatia de proprietari Luluchi Luluchi Am trimis. prin internet, o sesizare președintelui asociației. Menționez că asociația are internet și adresă de e-mail. La fel ... (vezi toată discuția)