avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord vecini înființat PFA: ce înseamnă ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord vecini înființat PFA: ce înseamnă "activitate de birou"?

Bună ziua,

Doresc să îmi înființez un PFA ca programator, să pot lucra de acasă.
În formularul pentru acordul asociației și a vecinilor trebuie să completez "urmează să-și desfășoare activitățile (4): _____"

Ca notă de subsol acel (4) prevede că trebuie să completez, după caz, cu activitate de birou, sau activitățile pe care le voi desfășura conform obiectului de activitate.

Aș dori o definiție a termenului de "activitate de birou", ca să îmi dau seama ce trebuie să completez.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:43, 27 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu exista o definitie legala insa se refera la activitatile specifice de administrare a societatii: intocmire si pastrare documente, etc. Toate firmele au activitate de birou la un sediu, indiferent ca e cel principal sau secundar.
Va multumesc pentru raspuns!

De vreme ce programatul nu tine strict de aceasta administrare a societatii, considerati ca ar trebui sa completez cu descrierea codurilor CAEN (de exemplu, 6201 "Activitati de realizare a software ului la comanda")?

Cu stima
Buna ziua,
E vorba despre Declaratia tip Model 2 privind respectarea indeplinirii conditiilor de autorizare. e o declaratie pe proprie raspundere care se da la infiintare sau la modificarea unor coduri CAEN ori pct de lucru, sediu, etc.
Dupa cum v-am spus mai sus toate PJ sau PFA au si activitate de birou....undeva .....la vreun sediu sau pct de lucru. Daca mai aveti si alte pct de lucru atunci va alegeti locul unde va fi biroul, daca nu aveti atunci va fi la sediu.
Ultima rubrica din Declaratia model 2, "Activ desf in afara sediului...", va permite sa va desfasurati activitatea la clienti/beneficiari, etc, oriunde altundeva va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare inscriere pfa primita de la onrc online fanicate fanicate Buna ziua, doresc sa imi infiintez un PFA cu codul caen principal 6201 si coduri activitati secundare 6311, 7420 si 4791 si este a 2 oara cand onrc imi da ... (vezi toată discuția)
E posibil pfa la norma de venit care are si coduri caen in sistem real? vladonne vladonne Doresc sa infiintez un PFA la norma de venit cu codul CAEN principal 6201 - [i]Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software ... (vezi toată discuția)
Completare obiect de activitate bettyna bettyna Buna ziua, Sper ca poate cineva sa ma ajute Firma la care lucrez s-a hotarat sa completeze obiectul de activitate ( sa adauge cateva coduri caen dar care ... (vezi toată discuția)