avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond investii asociatie prop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond investii asociatie prop

In 2014 AG a asociatiei de prop a hotarat construirea acoperisului tip sarpanta. In acest sens s-a contituit un fond de investitii pentru aceasta lucrare prin contributia fiecarui proprietar in functie de cota-parte indiviza de proprietare. Fondul pentru construirea acoperisului are o destinatie precisa, este evidentiat si administrat independent fata de fondul de reparatii al asociatiei.
In luna iunie 2018 au inceput formalitatiile de construire a acoperisului. Inainte de aceasta data s-au vandut mai multe apartamente din bloc, in nici un caz nu a existat un acord amiabil de transfer a contributiilor la acest fond intre vanzator si cumparator. Vechii proprietari au solicitat restituirea contributiei pentru repararea acoperisului. Sunt legale aceste restituiri? Noii proprietari sunt obligati sa plateasca la acest fond, daca vechii proprietari si-au primit banii inapoi de la asociatie?
Cu respect Gheorghe P, cenzor AP
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
Patras Gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:36, 25 Mai 2019
conform ultimelor doua legi, fondul de reparatii nu se restituie (L230/2007 si L196/2018)
Inainte de 2007 acest fond se restituia (suma ramasa neconsumata)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Toate depozitele constituite cu scopul intretinerii si reparatiei partii comune condominiu,conform disp L nr 196/2018 raman in gestiunea asociatiei de proprietari si nu se returneaza deponentilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile loacatarului de bloc marian199 marian199 Buna ziua.In blocul in care locuiesc s-a luat decizia sa se construiasca un acoperis tip sarpanta, evident peste cel actual.Am fost de acord cu ideea si sa ... (vezi toată discuția)
Fonduri asociatie de proprietari favex favex Legea 196/2018 intra in vigoare la 60 zile de la data publicarii in MO care a fost 30.07.2018, deci in prezent nu se aplica, fiind valabila inca legea ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reparatii Popa DG Popa DG Daca in 3 (trei) ani nu s-a efectuat nicio reparatie, iar pe de alta parte ma mut in alta locuinta, mi se restituie contributia la fondul de reparatii ? (vezi toată discuția)