avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate transmitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate transmitere factura

Bună ziua! Este obligatorie transmiterea facturii fiscale către o persoana fizica în cazul în care exista contract prestări servicii pe perioada de un an, în care se stipulează ca plata se face lunar, în tranșe egale, în cont bancar? Plata se efectuează prin transfer bancar sau în numerar prin depunere la ghișeul băncii, factura se emite și se înregistrează pentru fiecare plata. Este obligatoriu sa fie transmisa către plătitor sau este suficient ca plătitorul primește chitanța pentru depunere de la banca sau extrasul bancar în cazul în care face transfer online? Dacă este obligatorie transmiterea facturii, atunci trebuie trimisa de fiecare data când se emite sau este ok și la finalizarea contractului?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:54, 25 Mai 2019
Factura se intocmeste lunar.
Mulțumesc pentru răspuns, dar eu vreau sa știu dacă este obligatoriu sa o transmit către plătitor. Oricum o emit și o înregistrez lunar, dar am nevoie sa știu dacă este obligatorie transmiterea către plătitor daca acesta nu o solicită, având în vedere faptul că plătitorul oricum primește chitanță de la banca. Mulțumesc!

Iulian Manea a scris:

Factura se intocmeste lunar.

Ii puteti trimite un email cu factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)