avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Onorariu avocat

Buna seara! Am nevoie de o lamurire, deci: Am incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat, intr-o speta civila. Verbal, domnul avocat m-a asigurat ca va redacta si ma va reprezenta insa, nu a stipulat in contract si reprezentarea iar eu, de buna credinta, am semnat fara sa citesc. Actiunea a fost respinsa de catre instanta la prima infatisare motivatia fiind aceea ca ceea ce am cerut nu este de competenta instantei. As vrea sa stiu daca este legal si moral ca domnul avocat sa pastreze toata suma platita ca onorariu doar pentru ca a redactat si depus o cerere care, nici macar nu era de competenta instantei, lucru pe care nu eu trebuia sa-l stiu. In plus, nu m-a instiintat despre proces, eu afland despre respingerea actiunii de pe internet. Spuneti-mi, va rog, nu exista limite la fixarea unui onorariu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 22:27, 24 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul se negociază în mod liber între client și onorariu, nu există limite!
Luați legătura cu el și întrebați-l ce s-a întâmplat!
Am luat legatura cu dumnealui, mi-a spus doar ca actiunea a fost respinsa pe fond si ca onorariul ramane integral platit conform contract. Desi in contract scrie redactare...etc plus deplasare caci urma sa se deplaseze in provincie....ceea ce nu s-a intamplat. Nu ma impac cu faptul ca dumnealui i se pare ok sa perceapa 2000 lei doar pentru acea redactare.....Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata - ce pot face? alex9ys alex9ys Stimate Doamne, Stimati Domni....; Vin in fata Domniilor voastre cu descrierea unei situatii de care m-am lovit, nevoit fiind sa-mi caut dreptatea prin ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, imi poate spune cineva daca exista niste limite legale pentru taxele percepute de avocati ? Unde le pot gasi ? Se poate cere oricat in baza unui ... (vezi toată discuția)