avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la fondul rulment?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la fondul rulment?

Legea 196/2018, nu prevede explicit daca se aplica penalitati la neplata sau intarzierea platii, fondurilor de rulment.
Acestea de fapt nu produc penaliati, de la furnizori, pentru neplata, precum facturile de utilitati.
Care este parerea dvs., daca se poate, argumentata legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:23, 26 Mai 2019
Legiuitorul a prevazut ffara exceptie ca asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati la orice suma cu tilu de restanta-indiferent de natura sumei
L nr 106/2018
Art. 77. -
(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care ... gambette gambette Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care au natura cotelor de întreținere? (vezi toată discuția)
Penalitate la cotele de intretinere Mimita5 Mimita5 Buna ziua, In conditiile aplicarii noii legi a asociatiilor de Proprietari pentru penalitatile la cotele de intretinere pot fi dat in judecata? Cu intretinerea ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)