avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tata a accidentat o persoană în timp ce conducea sub ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tata a accidentat o persoană în timp ce conducea sub influența alcoolului și având permisul expirat. La ce consecințe se poate aștepta?

Tatăl meu a facut ieri un accident cu masina !
A intrat în 2 pomi , o creanga a căzut pe o persoană care stătea pe banca ..
Rezultat " umar si femur fracturat"
Persoana respectiva a fost apoi aseara transferată la un spital având TBC
Tatăl meu a avut o alcoolemie de 0.66 in aerul expirat , condus cu permis expirat, ITP expirat ..Fiind la tara dar drum public !
A fost dus la spital , i s-au recoltat analizele de sânge, a primit o amendă penală deb23 de mil care v-a fi achitată luni la jumătate!
Care sunt pasii si ce trebuie sa facem acum?
La ce sa se mai aștepte?
Trebuie să luăm un avocat ?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere, daca nu este recidivist.
Multumesc frumos !

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Pedeapsa cu suspendare este o masura de individualizare judiciara a executarii pedepsei (un mod de executare a pedepsei) pe care instanta o aplica, dupa analizarea unor criterii bine stabilite, atunci cand considera ca nu este necesara executarea pedepsei. Prin urmare, executarea este suspendata pe durata unui termen de supraveghere.


Termenul de supraveghere reprezinta durata suspendarii executarii pedepsei si poate fi cuprins intre 2 si 4 ani, fara a putea fi mai mic decat durata pedepsei aplicate, dupa cum prevede art. 92 din Codul penal.

Acest termen se calculeaza de la data cand hotararea prin care s-a pronuntat suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere a ramas definitiva.

Pe toata durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie sa respecte masurile de supraveghere impuse de instanta si sa execute obligatiile ce ii revin.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Condus sub influenta alcoolului ionela922 ionela922 buna ziua! tatal meu a condus un autoturism sub influenta alcoolului in luna noiembrie depistanduse o alcoolemie de 1,80 mg/l alcool in aerul expirat ,i s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare ... Danut2397 Danut2397 Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare si 4 ani de probatiune.Acuma in ianuarie termin termenul de incercare.Eu in timpul acela am fost ... (vezi toată discuția)