avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie Comprimate - proces verbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie Comprimate - proces verbal

Bună ziua,

Într-o seară în Brașov, eu și încă 2 prieteni am fost percheziționați lângă un drum de acces mașini către cămine. Un jandarm și un agent s-au coborât din mașină la noi și fără nici o altă introducere, ne-au întrebat ce facem deși petul de bere era vizibil.

Următoarea întrebare a fost legată de conținutul rucsacului unuia dintre prieteni, urmată de răspunsul acestuia detaliat iar apoi o perchezitionare a rucsacului. În rucsac s-a găsit un fragment de comprimat într-un plic autosigilant , niște haine și un recipient de lemn ce conținea niște bețe tipic unui joc chinezesc, recipientul se deschidea printr-o miscare de tragere a unei clape de lemn. Agentul a forțat clapa spre final descoperind un compartiment ascuns unde se aflau 13 comprimate diferite de fragmentul din plic.

Au urmat perchezitiile corporale amanuntite unde nu s-a găsit nimic.

La fața locului, chemați de agent au apărut alte două persoane îmbrăcate în civil(diicot) ce l-au luat separat și l-au întrebat de proveniență și scop.

Acesta a declarat de nenumărate ori agenților faptul că nu știa de comprimatele din recipient, dar știa de fragmentul din plicul autosigilant și urma să i le dea pe ambele unei persoane cu care se întâlnise anterior în Cluj la acesta acasă alături de mai multe persoane. Persoana respectiva își uitase cele două lucruri la prietenul meu acasă. Nu a reușit să identifice pe nimeni din baza de date pe baza numelui ce îl știa de la acesta, iar pe platforma unde vorbeau sa se întâlnească duminică, numele acestuia îi dispăruse, probabil primise block.

În declarație scrie că din lipsa de alegeri și oarecum speriat de plic, tot ce putea face era să îi facă acest favor de a-i aduce lucrurile uitate în Brașov.

Menționez că întreaga operațiune a durat de la ora 01:00 până la 03:00- discuții afară în frig, percheziții și interogarea persoanelor de către civili. Urmată de copierea unui proces verbal pe calculator de la ora 03:00 până la ora 07:20. Ni s-a părut că a durat extrem de mult, eram toți sub influența alcoolului încă de la ora 23:00 iar în momentul când am dat declarațiile fără să ni se precizeze ceva de un avocat, sincer nu mai puteam să leg propozițiile corect și pierdeam din vedere anumite lucruri despre care nu s-a scris.
Probele au fost sigilate cu ceară și trimise către DIICOT cu precizarea că vom fi chemați în Brașov în poate o săptămână sau luni.

Persoana găsită cu rucsacul este un student de 19 ani, cazier curat și venituri stabile din munca de programator. De asemenea, provine dintr-o familie decentă, fără probleme financiare.

Noi suntem studenți în Brașov, iar el făcea un city break din Cluj.

Acum niște întrebări la care sper că îmi puteți răspunde:

1.Noi putem păți ceva ținând cont că nu am avut nimic ilegal pe noi?

2.Ce șanse are să primească cu suspendare?

3.Cât va dura aproximativ până vom fi chemați de DIICOT Brașov?

4.Poate fi acuzat pentru trafic dacă nu reușește să găsească persoana respectiva?(asa I s-a zis de unul din agenții DIICOT în haine civile)

5. Dacă considera că pedeapsa este nedreaptă, poate face apel și să fie judecat în alt județ?

Mulțumesc mult!
Sincer, a fost o experiență traumatizantă și îmi doresc să nu mai am parte de așa ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
an4rei, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:55, 26 Mai 2019
Probele au fost sigilate si trimise la expertiza. In functie de situatia de fapt retinuta, s-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 2 sau 4 din Legea 143/2000. Dupa ce se primeste rezultatul expertizei si se confirma ca substantele respective sunt droguri, organul de up dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare si fata de persoana asupra careia s-au gasit, care dobândeşte calitatea de suspect. Ulterior, o sa fie citat de DIICOT in calitate de suspect.
Poate dura cateva luni, poate chiar si un an.
Sa isi asigure apararea.
Cei care nu aveau nimic în posesie nu vor răspunde penal.
Doar cei care detin raspund penal.
Se poate însă scăpa de condamnare si cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Audiere diicot octavianddd octavianddd Buna ziua! Acum cateva luni, intr-o seara, am fost abordati de doi domni politisti care ne-au pus cateva intrebari dar care cand sa plece, au observat in ... (vezi toată discuția)
Detinere droguri consum personal George Lazar1 George Lazar1 Buna ziua, recent am auzit o poveste de la un prieten ce ma pus pe ganduri intr-o oarecare masura. In aceste vremuri, acesta a comis infractiunea detinerii ... (vezi toată discuția)