avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere DIICOT

Buna ziua!

Acum cateva luni, intr-o seara, am fost abordati de doi domni politisti care ne-au pus cateva intrebari dar care cand sa plece, au observat in proximitatea noastra ( sub o stiva de cateva debarcadere de lemn depozitate pe malul Dambovitei) o foaie impachetata suspicios la inspectarea careia au descoperit un amestec de tutun si un alt material vegetal. In urma perchezitiei corporale nu au fost gasite asupra noastra alte substante sau obiecte interzise la detinere. Au gasit in schimb o rasnita (grinder) folosit de regula pentru maruntirea vegetalelorsi care continea urme de canabis.

Am fost dusi la sectie unde initial nu am fost intrebati nimic. Unul dintre agenti a inceput apoi sa scrie o declaratie. La sfarsit ne-a spus ca el vrea sa ne ajute si ca o sa facem in felul urmator: ce gasise in foaia aia era foarte putin si ca nici nu se merita dus la laborator, dupa spusele dumnealui. Asa ca cel mai bine pentru mine ar fi sa semnez declaratia dumnealui cum ca foaia a fost gasita in buzunarul meu si sa declar la fel in declaratia mea ca apoi in loc sa o trimita la anlize, sa ajunga la un "prieten" de-al lui si apoi nu o sa primim decat o amenda sau ceva. Mie mi s-a parut suspect ca politistul sa ma indemne sa declar mincinos asa ca i-am spus ca nu pot semna argumentandu-i calm si clar ca declaratia nu prezinta faptele asa cum s-au intamplat de fapt.

Imediat apoi politistul s-a enervat, a inceput sa ridice tonul si sa ne ameninte ca daca nu semnez declaratia vom primi fiecare si cate o amenda de 900 lei pentru consum de alcool in spatiul public, desi berea pe care o aveam la noi era sigilata si chiar dumnealor ne-au permis sa o luam cu noi in rucsac la sectie.

Am insistat ca nu pot semna iar apoi domnul politist ne-a spus ca putem pleca. N-am dat nicio declaratie iar acum cateva zile am fost sunati toti de catre un domn de la DIICOT care ne-a invitat la sediul lor ( pe mine in calitatea de invinuit, pe ceilalti nu stiu daca martori sau tot invinuiti) ca sa discutam cu procurorul si sa dam declaratii.


Doua lucruri ma ingrijoreaza
1. Ca faptul ca noi nu am dat declaratie la sectie si cu niste contributie din partea rea vointei agentului de politie, sa fie interpretat drept o forma de impotrivire la ancheta ceea ce nu este sub nicio forma cazul.
2. Nu stiu ce sa declar pentru ca adevarul, faptul ca drogurile nu-mi apartineau, este neverosimil dat fiind faptul ca s-a gasit si acel grinder asupra mea. Nu as vrea, din cauza asta, sa fiu acuzat si de alte lucruri (impiedicarea anchetei, marturie mincinoasa s.a.)

Stiu ca ideal ar fi sa discut cu un specialist dar din pacate nu-mi permit tarifele unuia.
As vrea sa stiu daca exista cumva posibilitatea sa "scap" prin faptul ca organul de politie nu a respectat procedura (nici chiar cea care se refera la faptul ca trebuie sa se prezinte si sa-si prezinte calitatea la inceput) si a incercat sa ne "pacaleasca" sa declaram mincinos.

Va multumesc!
Inteleg situatia ca nu va permiteti un avocat, dar e posibil ca lucrurile sa se complice, iar un avocat din oficiu isi va da interesul doar in limita onorariului primit de la MJ. In plus, nimeni nu poate anticipa ce se va intampla in dosar fara studierea acestuia!
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Consum + posesie de cannabis fatgirlscantswim95 fatgirlscantswim95 Buna ziua, acum o saptamana ma aflam intr-un parc impreuna cu doi prieteni, unde am fost “prinsi” de niste domni politisti, avand asupra noastra(pe ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti andreea_roshkata andreea_roshkata buna ziua,acum un an si jumatate am fost martora prietenului meu care a avut o altercatie cu un politist de la rutiera si care domnul politist a declarat ca a ... (vezi toată discuția)