avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte am nevoie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte am nevoie?

Buna ziua. Mama mea are in grija casa si pamantul de la bunici(parintii ei) dar nu are acte pe ele,dar plateste impozit si toate cele la primarie. Mama e singura in viata din 3 copii .ceilalti 2 un frate si o sora au murit dar au si ei la randul lor copii. Cum as putea face sa trec casa si pamantul pe mine,dat fiind ca nu pot lua legatura cu toti verisorii mei.Va multumesc!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresați instanței, ii chemați în judecată pe verii dvs si dezbateti succesiunea după ambii bunici pe cale judecătorească.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Se dezbate succesiunea de pe urma bunicilor, la succesiune venind toti cei 3 copii ai defunctilor bunici fie direct fie prin reprezentare.
Dezbaterea se poate face fie la notar daca va intelegeti sau in instanta daca nu va intelegeti.
Dupa dezbaterea succesiunii puteti cumpara cotele celorlalti.
Pai daca verisorii nu au bani sa plateasca pentru succesiune ,cine va plati pentru toate actele ? Daca vor fi veri care nu se vor prezenta, ce se intampla cu partea lor?

Din cei 3 copii doar mama mai traieste,ceilalti 2 au murit dar au copii(7 copii),din care 2 sunt plecati prin alte tari si nu stie nimeni de ei ,unul este la puscarie si cei care ii stim si mai tinem legatura cu ei vor sa se dezbata mostenirea dar nu vor sa cheltuie bani pentru ca nu au,nu vor sa o ajute pe mama sa puna si ei ceva bani la impozit,vor doar beneficii de pe pamant .
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Le veti plati dvs. De ce? Pentru ca:
1. Sunteti principalul interesat să obțineți imobilul.
2. Costurile din prezent sunt consecința statului asa, cu anii și a lucrurilor nefăcute la timp. Si cu cat stati și o sa mai moara din ei, va fi alta și alta succesiune de dezbătut.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdănești Bogdănești Bună ziua! Bunica mea a avut doi copii:mama care mai trăiește și un frate mort în 1995. Nevasta acestuia a murit și ea rămânâdu-le trei copii pe care ... (vezi toată discuția)
Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)