Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra pentru a ma ajuta sa ma lamuresc in ceea ce priveste noua lege pentru salariul minim pentru constructii. De vreo 4 ani lucrez la o firma (cu 3 angajati), care se ocupa cu instalatiile electrice si masuratorile PRAM. De la inceputul acestui an semnez in fiecare luna statul de plata pentru suma de 2360 lei, dar eu primesc doar 2000 lei. De cate ori am deschis acest subiect, mi-a spus ca lucrurile nu sunt clare in ceea ce priveste taxele pe care le are de platit si ca ne va tine la curent. Noi nu primim bonuri de masa, abonament gratuit. Nici salariul pe card nu vrea sa ni-l dea.
Din cele prezentate va rog sa-mi spuneti:
1. Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de suma de 2360 lei, pentru care semnez statul de plata? Mai pot recupera diferenta de salariu pentru primele 5 luni ale acestui an?
2. Angajatorul este obligat sa dea angajatului bonuri de masa sau abonament gratuit sau tine doar de dorinta acestuia sa le acorde?
3. Se mai intampla sa avem zile in care nu lucram, iar angajatorul le trece ca fiind CO (concediu de odihna). E normal sa procedeze asa?
Tin sa subliniez faptul ca sunt angajat cu norma intreaga.
Va multumesc pentru timpul acordat!
O zi frumoasa. :)
Raspunsurile oferite sunt deja clare.... Nu vreau sa intru într-o polemică inutilă cu dvs pe acest subiect....fiecare dintre cei care va raspund o fac voluntar si in functie de timpul disponibil.