Buna, ziua,
Am fost angajat la un SRL unde eram platit cu un salariu pe cartea de munca, la un moment dat s-a facut o negociere salariala si mi s-a marit salariu cu o suma, acea suma nu a mai fast declarata in acte (implicit pe cartea de munca) si nu s-a realizat nici un contract aditonal (se dadeau un amestec de bani cu bonuri de masa).Aceasta suma se primea in mana si se semna un tabel nominal cum ca am primio. Din luna febr. 2010 angajatorul nu am mai dat acea diferenta si ne tot amana ca o v-om primi, pana am ajuns sa imi dau demisia in luna mai din aceasta cauza pentru care am si plecat. Angajatorul si-a achitat datoriile legale fata de mine, dar acea diferenta nu mi s-a mai dat, desi am inteles ca angajatilor care au ramas le platit tot sub anumite forme (bonuri de masa).
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez pentru a imi obtine acei bani, pe care pana la urma i-am muncit. Cred ca firma intr-un fel avea niste evidente contabile cu banii pe care n-i dadeau. Va multumesc
- pt suma pe care o primeati in plus trebuia facut act aditional la CIM si marit salariul, respectiv se faceau inregistrarile in carnetul de munca ;
- in mod legal pt. toti banutii primiti trebuia sa semnati un stat de plata ;
- e mai dificil sa-i recuperati, incercati sa-i notificati cerindu-le suma de bani,si sa-i atentionati ca ii vei da in judecata, poate reactioneza ;
- in rest in instanta e mai greu sa-i recuperati daca nu aveti un act aditional semnat cu acea marire salariala;
- trebuie incercat deoarece in litigiile de munca sarcina probei ii revine angajatorului;
Este destul de greu de dovedit acea diferenta de care vorbiti dvs, dar nu si imposibil.
Contactati un avocat personal caci numai asa veti putea beneficia de un real suport in rezolvarea acestei probleme.
Litigiu de munca
gentilom
Buna ziua! Am o problema cu firma la care lucrez si sper sa ma ajutati in acest caz.
In data de 01.02.2007 m-am angajat la aceasta societate...in urma ... (vezi toată discuția)