1. Imi pot recupera toate drepturile salariale incepand cu 01.05.2007 pe motiv ca modificarea contractului individual de munca nu a fost facuta prin incheierea unui act aditional ?
Poti recupera diferenta, dar eu ma intreb ... este cinstit si moral ... de vreme ce ai fost de acord cu modificarea CIM la vremea respectiva si ai beneficiat de cotizatie mai mare la pensie?
Tu ce zici?
2. Imi pot recupera diferenta la alocatia de hrana desi ea nu este stipulata in CIM ?
Aceeasi obiectie.
3.Este "normal" ca incepand cu data de 01.01.2009 sa fiu platit cu salariul minim brut pe economie echivalent unui muncitor necalificat desi eu am o calificare si sunt incadrat pe o functie care necesita o calificare?
Strict juridic ai dreptate. Dar gindeste-te ca suntem in criza. Nimeni nu se distreaza. Iar la momentul respectiv ai avut ocazia sa pleci din firma.
De ce nu ai plecat?
Ai ales sa ramii cu salariul minim. Firma a facut eforturi, ai facut si tu eforturi si sacrificii. In acest fel, a fost salvat un loc de munca.
4. Toate firmele care au ca obiect de activitate transportul se supun contractului colectiv de munca la nivel de ramura transporturi? Mentionez ca la angajare am semnat doar CIM.
Din nou, ai dreptate strict juridic, dar ... mie mi se pare foarte dubios modul tau de gindire acum, post factum ... adica dupa ce lucrurile s-au incheiat.
Ai primit salariu si mincare de la firma aia timp de trei ani de zile iar acum singurul lucru la care te gindesti este cum sa te razbuni in instanta.
Ar trebui sa iti schimbi userul din "gentilom" in altceva pentru ca rationamentul tau nu este prea nobil.
Desi juridic ai dreptate, la moralitate ... nu prea. Esti chiar asa de disperat dupa bani incit onoarea nu mai are nicio valoarea pentru tine?
Alberto Kurtyan