avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare succesiune

In cazul in care unul dintre moștenitori nu accepta moștenirea in termen de un an își pierde dreptul la moștenire?Trebuie sa fie citat de un notar sau e suficient sa știe că a decedat persoana?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:48, 28 Mai 2019
Dacă îndeplinește acte de conservare, de administrare si dispozitie asupra bunurilor din masa succesorala, se consideră că a acceptat tacit succesiunea. Deci dreptul la succesiune nu se pierde după un an.
Nu va fi citat. Trebuie să se prezinte singur la notariat.
Daca vreti sa înlăturați de la mostenire un moștenitor este indicat sa mergeți la avocat pentru a se analiza cazul.Este genul de proces complex.
Dacă persoana a decedat lucrurile se pot complica si mai tare sau se pot simplifica in funcție de situație.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fratele meu vitreg trăiește în străinătate și nu poate să accepte tacit moștenirea.Nu am adresa lui și am înțeles că notarul trebuie să aibă adresele tuturor moștenitorilor și să îi citeze.Eu sper că el sa nu accepte și să își piardă dreptul.
Slabe sanse sa fie exclus de la succesiune un mostenitor, doar pentru ca nu a dat o declaratie notariala in decurs de 1 an.
Cam sperati degeaba. Mai bine discutati direct. Poate nu are pretentii la succesiune si este dispus sa renunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea beatrice2010 beatrice2010 Buna seara.tatal meu a decedat acum 9 luni.Eu sunt copilul din prima casatorie.Mentionez ca nu am dat nici o declaratie de acceptare sau de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Succesiune baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)
Reguli privind succesiunea jean59 jean59 Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)