avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie mai mare de 0,80
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie mai mare de 0,80

Bună seara! Va rog sa îmi spuneți și mie ce consecințe sunt în cazul în care un conducător auto a făcut accident(fără victime) și din analizele la sânge a reieșit o alcoolemie de 1,09? E nevoie de avocat ptr a l reprezenta? Ce e de făcut în această situație? Mulțumesc frumos!
In cel mai rau caz, risca sa fie trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea.
Daca nu este recidivist, instanta o sa dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
In functie de circumstantele reale si personale si in raport de apararea exercitata, este posibila si o solutie de amanare a aplicarii pedepsei sau o condamnare la amenda penala.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ce este de făcut acum? Trebuie sa își ia avocat? Nu este recidivist, este un tânăr de 27 de ani, care plecase de urgenta la farmacie. Acesta din urma și a recunoscut vina în declarație. Dacă în declarație a spus ca nu vrea avocat, de mai poate răzgândi? Mulțumesc frumos!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Risca sa fie trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea.
Daca nu este recidivist, instanta o sa dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
In functie de circumstantele reale si personale si in raport de apararea exercitata este posibila si o solutie de amanare a aplicarii pedepsei sau o condamnare la amenda penala.

Este bine sa isi angajeze avocat.
Asa va beneficia de o apărare calificată și are sanse sa iasa cel mai bine din situație fără riscul de a ajunge la închisoare sau cu risc foarte redus.
Mulțumesc frumos!!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este bine sa isi angajeze avocat.
Asa va beneficia de o apărare calificată și are sanse sa iasa cel mai bine din situație fără riscul de a ajunge la închisoare sau cu risc foarte redus.

Are dreptul sa isi angajeze avocat oricand, nu are importanta ce a declarat la momentul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime insa alcoolemie de peste 0.8 barack barack Buna ziua, Am avut un accident fara victime insa alcoolemie de peste 0.8 in sange. Acum astept ca sa vad ce se intampla in urmatoare etapa, mi s a spus sa ... (vezi toată discuția)