avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CERERE DE ELIBERARE CONDITIONATA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CERERE DE ELIBERARE CONDITIONATA

Buna ziua, sotul meu are de facut o pedeapsa de 1 an si 4 luni (16 luni). Stiu ca pentru a depune cerere de eliberare conditionata trebuie sa faca cel putin jumatate din pedeapsa 8 luni. In penitenciar a iesit la munca, si a renuntat la "salariu" in favoarea zilelor executate. In acest fel in fiecare luna, impreuna cu cele date de CCR, are cam 15 zile in - pana la comisia de eliberare.
Scazand in fiecare luna 15 zile, este posibil sa intre in comisie mai devreme de cele 8 luni (cam la 7 luni si jumatate). Colegii si personalul spun ca daca intrii la comisia de eliberare mai devreme de jumatate din pedeapsa, iti da garantat amanare alte 3 luni.
Dar nici sa refuzi sa te mai duci la munca, nu este o optiune.
Intrebarea mea este: este obligatoriu sa faca jumatate din pedeapsa daca cu zilele scazute pentru munca ajunge la comisie de eliberare mai devreme?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:03, 27 Mai 2019
Este obligatoriu sa faca jumatate din pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata alexandra15 alexandra15 Buna ziua Daca ma puteti ajuta sa immi spuneti la o pedeapsa cu hotarare definitiva 2 ani si 10 luni , dintre care 8 luni executate in arest si apoi cand ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)