avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Detalii SRL nou neplatitor de TVA cu impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Detalii SRL nou neplatitor de TVA cu impozit pe profit

Buna ziua

Am deschis de curand un SRL neplatitor de TVA cu impozit pe profit avand ca obiect de activitate Prestari servicii (la clienti din alte tari) si in necunoscand toate problemele legate de firme cred ca am primit cateva informatii gresite pe care as dori sa le clarific.
Ca intrebari ar fi:
1. Exista in prezent un plafon de incasari care nu trebuie sa il depasesc ca sa nu trec automat la platitor de TVA?
2. Fiind asociat unic pot sa ma angajez pe firma cu calificarea de pe diploma de studii (liceu - Tehnician Automatizari) ?
3. Avand card la contul firmei pot sa scot bani cash si sa fac ce vreau cu ei fara sa aduc vreo chitanta sau factura, dar platind impozit de 16% la ce am scos?

Ulterior o sa mai adaug si alte intrebari.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 15:23, 25 Noiembrie 2009
1. Plafonul este 35.000 Euro calculat in baza facturilor emise la cursul din data aderarii 01.01.2007.
2. Da, asociatii unici pot fi angajati cu carte de munca la propria societate.
3. Puteti sa scoateti bani din banca cu cardul sau direct de la ghiseu, dar banii trebuie depusi in caseria societatii. Din caseria societatii se pot trage bani pentru plata salarii si alte cheltuieli ale societatii pe baza de document justificativ (chitante si altele).
La inchiderea anului fiscal pe baza bilantului se stabileste daca firma are profit iar asociatul unic ( in cazul dvs), hotareste ca acest profitul net obtinut (dupa plata impozitului pe profit de 16 %) sa se repartizeze in dividente. La momentul platii dividentelor se calculeaza si se retine un alt impozit numit impozit pe dividente in cota de 16 %.
Deci daca firma este infiintata in 2009 cum spuneti plata dividentelor care dvs , in cazul ca firma obtine profit, se va face numai dupa 01.01.2010.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva talmacel talmacel Buna ziua, Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividend ella2389 ella2389 Buna. Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Cand devin platitor de tva? MOCANU DOINA MOCANU DOINA BUNA ZIUA, va rog sa ma ajutati, ca de obicei. Am infiintat o societate in luna noiembrie 2009. Stiu ca devin platitoare de TVA, cand depasesc 35.000 euro. ... (vezi toată discuția)