avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accesul clientilor la toaleta unitatii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accesul clientilor la toaleta unitatii

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti daca toate unitatile comerciale sunt obligate (sau nu) sa aiba toaleta pentru clienti sau sa permita accesul clientilor la toaleta care exista? De exemplu un restaurant se intelege ca trebuie sa aiba si sa permita accesul dar sa zicem o agentie de turism are aceasta obligatie?
Ma puteti indruma si spre un text unde sunt enumerate eventual aceste unitati care sunt obligate sau scutite de la a oferi clientilor accesul la toaleta.
Mi-am pus aceasta intrebare deoarece noi avem o singura toaleta si vreau sa stiu daca suntem obligati sa permitem accesul clientilor la ea. Asta dupa ce eu am mers ca si client intr-o alta unitate, cu alt specific decat al nostru dar tot non-alimentar si mi s-a refuzat accesul la toaleta lor.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:32, 27 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorii au obligatia legala sa detina grupuri sanitare si vestiare pentru proprii lucratori. Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1
-pct. 18.3. Cabine de WC-uri si chiuvete
In apropierea posturilor de lucru, a incaperilor de odihna, a vestiarelor si a salilor de dusuri sau
chiuvete, lucratorii trebuie sa dispuna de locuri speciale, dotate cu un numar suficient de WC-uri si de chiuvete.
Trebuie prevazute cabine de WC-uri separate pentru barbati si pentru femei sau utilizarea
separata a acestora.
In cazul dvs., firma poate detine si WC-uri si chiuvete separate, speciale pentru clienti daca angajatorul va considera util pentru afacerea sa, fara ca legea sa-l oblige.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Toaleta angajati Mihaela2312 Mihaela2312 Buna ziua, lucrez la o casa de pariuri si recent au decis sa lasam liber accesul la toaleta, clientilor din agentie. Exista vreo lege care prevede ca ar trebui ... (vezi toată discuția)
Lege numar minim de toalete in functie de numarul angajatilor H0r4c3 H0r4c3 Buna ziua, Exista o lege care sa stabileasca numarul minim de toalete la 100 de angajati (intr-o cladire de birouri)? Multumesc. (vezi toată discuția)