Incercand sa trec frontiera, mi-a fost verificata asigurarea pe care am facut-o in urma cu mai bine de doua luni, constatandu-se ca ea nu a fost introdusa in sistemul online.
Drept urmare, mi-au fost confiscate certificatul si placutele si am fost lasat in drum, fara drept de a-mi conduce propria masina.
Acum trecand pe la broker-ul de asigurare, aceasta si-a dat seama ca nu figureaza in sistem deoarece societatea la care am facut asigurare nu a primit de la ei copia certificatului si a blocat polita.
A trebuit sa depun cerere la politie sa-mi dea o copie dupa certificatul retinut, pe care sa o trimit inapoi la broker, ca s-o trimita mai departe la societatea de asigurare. Pana nu figureaza in sistem, nu mi se inapoiaza certificatul si placutele.
Am nevoie de un sfat, cum se procedeaza in continuare:
a) Dupa ce se rezolva cu asigurarea, fac contestatie la amenda primita (de 1000 de lei) si in ce termen trebuie sa imi raspunda politia?
b) Daca raspunsul e negativ, actionez in instanta broker-ul de asigurari pentru a-mi recupera contravaloarea amenzii, si daca da in ce termen?
Asta nu inseamna nimic. Si eu am procedat tot conform legii, facandu-mi asigurare. Nu aveam de unde sa stiu ca broker-ul nu-si face treaba.
Problema e concret, cum procedez? Cate zile astept pana cand sa introduc actiunea? Exista o data limita? Unde ma adresez instantei, in judetul de domiciliu sau in judetul in care s-a petrecut incidentul?
Pai fata de politie nu introduceți nici o acțiune, plătiți amenda. Nu are sens sa contestați ceva legal intocmit. Acțiunea în instanța contra brokerului o introduceți cind doriți, la judecătoria de unde domiciliați, dacă nu va înțelegeți amiabil. Angajati-va un avocat. Greșeala e a brokerului, nu a poliției.
Am vorbit cu o doamna avocat si dansa este de parere ca procesul-verbal de sanctionare poate fi contestat, deoarece scrie in el: "la data de ... nu detine asigurare RCA valabila", ceea ce acum, dupa remedierea disfunctiei, se dovedeste a fi fost fals,
Pai asa și era, asigurarea nu era valabila, nu era introdusă în sistem. Dacă ați fi lovit pe cineva erați bun de plata, societatea de asigurări respectivă nu ar despăgubit, pentru ca polița de asigurare nu a fost procesata. Brokerul nu a validat acea asigurare.
Dar nu trebuie sa ma credeți pe mine, faceți plângere contravențională și vedeți ce zice instanța. Dovediți ca polița era valabila.
Ginditi-va ce se întâmpla dacă loveati o mașină în afara tării.
Refuz plata dauna rca
nesu
In data de 29.11.2010 fiul meu a avut un accident rutier din vina exclusiva a celuilalt sofer. Am mersin data de 30.11.2010 la firma de asigurari a acestuia ... (vezi toată discuția)