avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar in calitate de codebitor si dupa 10 ani ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar in calitate de codebitor si dupa 10 ani de la acordarea creditului?

Buna ziua,
In Aprilie anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am semnat in calitate de codebitor pentru fostul sot la un credit de imprumut pentru suma de 5000 de euroo. Scadenta acestuia era acum in aprilie 2019. cu tot cu taxe suplimentare scrie ca s-au adunat 353 mil de achitat.
Nu se poate prescrie? as dori sa imi iau credit pentru prima casa fiindca am familie cu doi copii mici.
Nu am fost instiintata vreodata ca acel credit nu a fost platit. am primit direct o poprire pe salariu fara sa stiu ce si cum. astfel ca din extrasul de cont am aflat numele executorului judecatoresc si am cautat datele acestuia pe google si l am sunat. nu ilegal asa ceva? dosarul a fost plasat unor diferite societati comerciale in vederea recuperarii banilor.
cum sa fac sa scap de aceasta problema?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bianca Cosmina , utilizator 15:24, 28 Mai 2019
Pai in martie 2016 am primit SMS de la banca fiindcă aveam acel serviciu activat și am găsit poprirea pe suma cu numele executorului. Pe urmă am intrat în prenatal și de atunci tot în concediu cu copii sunt.
Trebuia depusa de atunci contestatie...
Acum nu va opresc banii, poprirea, nu?
Aceste venituri nu se pot poprii...
Discutati cu un avocat si vedeti ce se mai poate face...
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu îmi mai trage bani acum. Dar pe când mă întorc la muncă sunt șanse mari încă să mă caute. Am contactat azi un avocat. Ideea in sine era daca se prescrie la un moment dat....fiindcă am tot auzit că unele datorii se prescriu
De prescris se prescriu dupa trei ani dar nu din oficiu...
Daca dvs. invocati prescripria in 2016 cand au infiintat poprirea acum nu mai aveati problemele astea...
Acum e cam tarziu...
Înțeleg. Ce sa fac nu am știut nu mi a zis nimeni. Trebuia sa merg la avocat dar eram Intr o depresie profundă atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara notificare mary7 mary7 Ce legi s-au incalcat de catre un birou executor judecatoresc atunci cind au inaintat la judecatorie incuviintarea executarii silite fara a notifica intr-un ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ionut 81 Ionut 81 Buna sara in anul 2006 am contractat un credit de la bcr unde am platit pana in 2010 dupa aceaia nu am mai platit acel credit,in11 septembire anu curent am ... (vezi toată discuția)