avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

am luat un imprumut de 500 euro de la o persoana si la care am scris ca ii dau 100 euro dobinda. as vrea sa dau datoria inapoi. nu pe toata ,doar o parte. in 2 transe. am facut cu persoana care m-a imprumutat un act sub semantura privata. am depasit termenul cind trebuia sa inapoiez banii. cum pot proceda pt a-i restitui dar fara a ma intilni cu persoana respectiva.mi-a promis ca ma mai asteaspta cu imprumutul ,pt doar cu asta se ocupa ,si acum ma ameninta ca se duce la politie sa-mi faca reclamatie. poate interveni politia in acest caz? si cum pot returna o parte din bani? va rog mult astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:08, 25 Mai 2006
daca ai luat un imprumut in baza unui act sub semnatura privata, imprumutatorul nu poate sa-ti ceara decit pe calea unei actiuni judecatoresti doar imprumutul, nu si dobinda, pentru ca in cazul persoanelor fizice, se poate da imprumut dar nu cu o dobinda mai mare decit cea prevazuta de lege, in caz contrar orice act este nul fiind incheiat prin fraudarea legii.
astfel, daca vrei sa-i dai banii fara sa-l intilnesti o poti face prin intermediul unui executor judecatoresc pe calea unei oferte reale de plata, iti va explica executorul ce inseamna.
daca nu vrei sa-i mai dai banii, nu te poate obliga decit pe calea unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut intre persoane fizice l10gaby l10gaby Va descriu, in linii mari, un [b]contract de imprumut intre persoane fizice intocmit la notariat in anul 2001[/b] si m-ar interesa legalitatea unui asemenea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)