avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titular drept de proprietate trecut din eraoare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titular drept de proprietate trecut din eraoare in contract

Buna ziua! Am cumparat in 1990 un apartament de la intreprinderea la care lucram atunci. In contract a fost trecuta ca si cumparator, din eroare si fosta mea sotie. La data cumpararii, hotararea de divort era pronuntata, iar fosta sotie nu a semnat actul. Cum pot corecta aceasta eroare? In instanta printr-o actiune in constatare? Daca da, va trebui sa platesc taxa de timbru la valoarea apartamentului? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era pronuntata, insa nu era definitiva.
Si nici nu trebuia neaparat ca acel contract sa fi fost semnat si de sotie. Orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun.
Era definitiva hotararea de divort. Divortul era pronuntat din 1989.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greu cu constatarea... incercati. Poate totusi fosta sotie va ajuta si colaboreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara partaj samire07 samire07 Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Contract de construire incheiat in perioada recursului la divort Grasu_Sorin Grasu_Sorin Buna ziua, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati intr-o problema juridica. Doresc sa achizitionez un apartament si notarul a gasit niste \"probleme\" in ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu? ileanabarbu ileanabarbu Buna seara. Parintii mei au fost procuratori de fonduri pentru achizitionarea unei garsoniere prin contract de vanzare -cumparare in anul 1985. In actul de ... (vezi toată discuția)