avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Subinchiriere spatiu cu clauza de sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Subinchiriere spatiu cu clauza de sponsorizare

Buna ziua, firma platitor de impozit pe profit, platitor de TVA subinchiriaza un spatiu pt o asociatie non profit ( pt copii cu probleme). Firma noastra inchiriaza spatiul de la Proprietar se face contract de comodat catre asociatie si concomitent contract de sponsorizare in care se specifica ca se plateste lunar chiria pt spatiu catre proprietar .
Este corect? Care este tratamnentul fiscal si juridic?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:13, 28 Mai 2019
Chiria este o operatiune scutita de TVA, chiar daca proprietarul sau chiriasul care subinchiriaza este platitor pentru alte tranzactii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Dețin un spațiu pe care doresc să-l dau cu contract de comodat firmei mele, care are alt administrator, pentru subînchiriere. e legal? avisdevara avisdevara Buna ziua Eu , persoana fizica detin un spatiu pe care doresc sa il dau prin comodat firmei mele cu alt administrator sa il subanchirieze mai departe celor ... (vezi toată discuția)
Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)