avisdevara a scris:
Buna ziua
Eu , persoana fizica detin un spatiu pe care doresc sa il dau prin comodat firmei mele cu alt administrator sa il subanchirieze mai departe celor 4 firme / chiriasi care functioneaza acolo in prezent ! Este legal ? Doresc sa evit impunerea mea ca persoana fizica in anul 2020 deoarece sunt plecata din tara si nu vreau sa depind mereu de depunerea declaratiei unice la fiecare inchiriere sau modificare
AvisDeVară/PasăreDeVară/ deţine un spaţiu! AvisDeVară încheie un contract de comodat cu drept de închiriere (fiicd comodat nu poate fi vorba de subînchiriere) cu un SRL-asociat unic-PasăreDeVară-SRL, administrată de o altă persoană -AltAdministratorUnic-! PasăreDeVară-SRL încheie 4 contracte de închiriere (adică operaţiune economică lucrativă-realizează venituri) cu firme care deja funcţionează în acel spaţiu, deci va realiza Venituri/Încasări din chirii. Obligaţiile de declarare a Profitului realizate de PasăreDeVară-SRL sunt ale acesteia, şi nu au NIMIC comun cu proprietarul, persoana fizică AvisDeVară, care prin contractul de comodat a cedat integral drepturile de folosinţă şi obligaţiile adiacente ale spaţiului din proprietarea persoanei fizice-AvisDeVară. Această persoană -AvisDeVară- nu mai are decât obligaţia fiscală a impozitelor locale, dară care plată se va face de către PasăreDeVară-SRL în baza contractului de comodat.